Låt oss skippa all kroppsångest denna Påsk!

Heeej fina ni!

Wow, vilket väder! Jag sitter på altanen, fåglarna kvittrar och solen värmer. Det har varir efterlängtat att kunma sitta i endast linne yta att frysa alltså! Tänkte faktiskt strax hoppa i bikini och placera mig i solen någonstans där det är lä och ta påskledigt. Snart kommer rasmus hem också och äntligen kan ledigheten börja! Helgen blir lugn för oss, middag med både min och Rasmus familj är det enda som står på schemat, resten tar vi det som det kommer och efter hur jag mår! <3

Påsken, likt som alla högtider, brukade alltid förknippas med ångest för mig! Jag satte enorma krav på mig själv när det kom till kost och träning och det som inte kunde utföras stressade mig, så otroligt mycket. Jag vet hur det kan kännas inför en högtid hörrni. Tankar på vilken mat som kommer serveras, rädslan för att gå, upp i vikt, brist på tid för träning, hur mycket godis kommer man äta… Ja, listan på saker att få ångest över samt oroa sig över kan göras lång men i år önskar jag verkligen att det blir annorlunda för er. Jag skulle nämligen vilja att ni har en annan inställning inför denna helgen där ni fokusera på rätt saker. Avkoppling, återhämtning, familj, vänner och att må bra! Livet passerar hörrni och varje dag är en dag som inte kommer tillbaka. Låt er själva njuta denna helgen och låt detta bli starten på ett liv där ni bestämmer er för att må bra! För ni är värda det.

Nedan listar jag lite tips på övningar sat lite råd på hur ni ska göra få att lyckas med det denn helgen <3 Jag förstår att drt känns läskigt, men det största steget är att bestämma sig, att våga. Och idag vill jag att du ska våga ❤

5 tips till att slippa kroppsångest i helgen

 1. Lista på ditt drömmående denna helg. Skriv en lista på hur du vill må denna helg. Skriv hur du vill känna, vad du vill göra, vad du vill äta och beskriv även hur du vill känna när du äter det du önskar eller gör det du vill. På så vi målar du upp en tydlig bild av hur du vill att din helg ska se ut. Skriver man ner det blir det också mer ”på riktigt” på något vis och du slipper komma ihåg allt i huvudet.
 2. Fokusera på saker som får dig att må bra. Detta är din helg. En start på ett drömliv som du hädanefter ska leva. Det kommer vara tufft och svårt, men när du tagit dig igenom det kommer du älska dig själv och livet du lever, utan bantning och svält. Unna dig en helg där du gör saker som får dig att må bra och som gör dej glad. Stält frågan : vad gör egentligen mig genuint glad!? Och lev denna helg efter de svar du ger dej själv.
 3. När/Om ångesten kommer, va jävligt snabb!Jag minns hur det var. Jag plågade mig själv så mycket jag kunde under dessa perioder. Jag gjorde allt som fick mig att må sämre, för det var det jag tyckte jag förtjänade. Nu är det slut med det även för dig! Fokusera på saker som får dig att må bra hela denna helgen ( fortsättningsvis också såklart men någonstans måste man ju börja). Stå emot dessa tankarna i helgen, säger hjärnspökena till dig att göra något, gör något som istället får dig att må bra! Våga stå emot. Ett tips kan vara att skriva ner dina tankar och känslor på papper när ångesten kommer, det hindrar dig från att göra något du kanske ångrar längre fram samt ger dig tid att lugna dej.
 4. Beröm dig själv och din fantastiska kropp. Se till att ge dig själv komplimanger denna helgen. Vanligtvis är du förmodligen grymt duktig på att berömma andra men glömmer bort dig själv. Denna helgen ska du fokusera på dig själv och dina grymma grejjer. Till en början kan det vara svårt att hitta saker att berömma sig själv för, det är ens skeva självbild som talar. Men jag lovar dej, du har mängder med fantastiska egenskaper som är magiska. Vänta du bara, du kommer se dem mer och mer ju längre du jobbar med dig själv.
 5. Försök att sluta söka bekräftelse hos andra. Denna är skitsvår men va det något jag minns att jag fick lära mig på ätstörningsmottagningen va det just detta. Den enda som du ska behöva bekräftelse ifrån är dig själv fina du. Det hjälper inte att få bekräftelse från andra, mer än för stunden. Men du fastnar i ett ekorrehjul där du helt plötsligt är beroende av vad andra tycker och tänker. Ge dig själv den bekräftelsen du behöver!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hoppas det är ok att kopiera din lista och skicka till vänner som behöver höra det. Du får såklart credden. <3

  Luna 2019-04-21 13:47:11 http://luckytarot.se
  Svara
 • Hej Sophia! Du är en sådan stor inspiration och stort grattis till erat mirakel! Jag har försökt under en som lång tid att hitta en balans så att jag kan träna för att må bra och äta bra. Det gick bra i början, men nu känner jag att jag börjar falla in i samma dumma mönster. Jag har haft anorexia förr, eller åtminstone svält mig själv extremt. Jag är livrädd för att hamna där igen men kan inte kontrollera det. Nu har jag börjat spy och ”omedvetet ”välja bort måltider för att jag ”ätit för mycket”. Jag längtar tills sambon ska åka bort för att jag då vet att jag kan göra som jag vill, vilket är slarva med maten och kräkas. Det är så sjukt men jag vet inte hur jag ska göra. Det verkar som att jag inte är kapabel till att träna utan att det ska slå slint i huvudet. Det blir verkligen som ett tvång, nånting i mitt huvud säger att jag MÅSTE. Känner heller inte att jag kan berätta för någon för då vet jag att de kommer bli oroliga och vaka över mig som hökar. Hur ska jag kunna lära mig att se mat och träning som nånting hälsosamt och kunna hindra mig själv från att spåra ur?

  Vill vara anonym 2019-04-19 18:14:29
  Svara
 • Kom precis hem till svärföräldrarna, där det serverades pizza och nu står ett stort påskägg på bordet. Har bävat för denna helg i flera veckor, försökt förbereda mig mentalt. Tack för detta inlägg, det kom precis lägligt. Nu tar jag en godis från påskägget och försöker slå bort alla ångest tankar. Man får äta godis och annat gott flera dagar i rad, det gör inget, kroppen klarar det. TACK Fia❤️

  Caroline 2019-04-18 19:02:54
  Svara
 • Tack! För du tog upp exakt hur man mår under dessa högtider. Får alltid ångest när jag inte kan träna varje dag och försöker hålla koll på matintaget under högtiderna. Den här påsken ska jag njuta och inse att man duger precis som man är, ska följa dina punkter. Tack för du visar att man inte är själv i detta tänkandet. ❤️ Ha en underbar påsk ❤️

  Lovisa 2019-04-18 15:49:33
  Svara
 • Tack ❤️ jag behövde så mycket läsa detta! Så mycket på riktigt… Hoppas att jag kan komma ihåg detta hela helgen ❤️❤️❤️

  Malin 2019-04-18 12:34:57 http://filurerier.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!