Gravid V39 – ” Rasmus, vattnet har gått!?”

Godmorgon mina fina! ❤ Och glad tisdag på er!

Ja, vår helg har varit minst sagt händelserik! Vi kan säga såhär, jag känner mig säker på vägen till förlossningen när det väl är dags, för i lördags fick vi nämligen åka dit igen, och då trodde vi verkligen det var dags!

Jag släppte ut djuren i trädgården och påväg in i huset nös jag och skvätt sa det, en ganska stor mängd vatten droppade ner på golvet rann ner för benen. Vänta lite här nu, kissade jag ner mig nu eller va minns jag att jag tänkte ? Det är ju faktiskt något som är väldigt lätt hänt nu när bebisen ligger och trycker på överallt men nej, det kändes minsann inte så. Vattnet var också helt genomskinligt så ja, jag konstaterade att det måste varit vattnet. Helt pirriga och förväntansfulla ringde vi till förlossningen och berättade. De ville då att jag skulle ta på trosor och en binda för att se om det fortsatte rinna och den ringa tillbaka. Sagt och gjort och de ville vi skulle komma upp på en kontroll. Jag var så glad och så taggad, äntligen!

Vi blev uppkopplade för att göra ctg och i vanlig ordning blev personalen rent ut sagt chockade över min aktivitet i livmodern. Konstanta sammandragningar och förvärkar men liksom inget mer än det, just nu iaf. Barnmorskan kände på bindan och gjorde även gynundersökning för att kolla efter. Nej, det var inte fostervattnet som hade gått och jag var heller inte öppen något. Tydligen finns det två skikt av hinnor vilket gör att man kan få en ”typ av vattenavgång” men utan att det är fostervattnet som går. Så detta var ju det skiktet såklart? Det kan bli så om bebisen ligger väldigt lågt och ger mycket tryck neråt så ja… fortfarande ingen bebis på G här ?

Hur har den senaste veckan varit då?

Gravings/Dille: Det fortsätter som innan tycker jag och jag känner att min matlust är ganska ”normal”. Jag vill varken äta mer eller mindre utan kör på som vanligt helt enkelt!

Sömn: Just nu sover jag otroligt bra nå jag väl sover men har en tendens att vakna valet tidigt och inte kunna somna om. Elsa väcker mig alltid vid samma tid, runt 04 och därefter kan jag ibland somna om, ibland inte. Jag är tacksam för att jag får sova när jag väl sover. har förstått att det verkligen inte är någon självklarhet såhär sent i graviditeten ❤

Mående: Det pendlar! Jag är bokstavligt talat så sinnessjuk trött på detta nu. Att dagligen ha ont utan att det liksom kommer igång. Aktiv eller ej, förvärkarna kommer och går. Ibland är de galet regelbundna och jag tänker yes, nu drar det igång. Sen avtar dem helt ett tag eller minskar. Ibland har jag bara lite molnande mensvärk för att i nästa sekund behöva andas mig igenom värken ståendes på alla fyra. Detta är påfrestande psykiskt då jag börjat känna mig lite orolig, hur ska jag liksom veta när det drar igång? Svaret jag får är ” det bara vet man” och ja, så är det säkert men det lugnar mig inte just nu. Någon som har haft samma? Förvärkar från och till hela tiden? Mina pendlar även mellan att pågå i magen men också ryggen! Min bästa vän är pilatesbollen! Sitter på den flera gånger om dagen och den underlättar värken så mycket! Jag har svårt att sitta bekvämt i soffan eller andra ställen överlag. Så den används både ute i solen och framför filmen på kvällen, underbart skönt!

Kropp: Tja, vad finns det att säga. Kroppen är ju väldigt stor och tung nu och jag längtar efter min vanliga kläder och att kunna ha dem igen. Fötterna har blivit mer och mer svullna och inte ens mina egna foppatofflor är bekväma längre, har fått gå på Rasmus nu ? För övrigt kräver kroppen mycket vila. Det är precis som att den förstår vad som komma skall. Den vilar upp sig inför upploppet nu och som jag längtar!!!

Övrigt: Ja som det varit för mig de senaste veckorna är varje dag en potentiell bebisdag! Jag längtar efter att få se vem det är som bott här inne hela tiden, hur Lillis ser ut. Har du hår? Mammas eller pappas ögon!? Hur sjukt!? Snart är Lillis liksom här och jag längtar samtidigt som det känns sjukt overkligt. Jag går och drar i vagnen, bäddar om sängen, fantiserar om den där ost och charkbrickan Rasmus har lovat att fixa första kvällen när vi kommit hem. när jag sittter ute på altanen längtar jag efter vagnen som ska bredvid jag har redan letat upp skuggplats där filten ska läggas ut i trädgården och jag längtar efter att få ha rasmus hemma på pappaledigt i en heeeel månad ? Ja, nedräkningen har ju börjat men om man ser till den totalatid som kan vara kvar känns det alldeles för länge. Så en dag i taget. Kanske kommer Lillis idag, eller Imon! Hoppas ?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Jag hade en liknande upplevelse som dig! Hade gått över tiden ett par dagar, reste mig från soffan och splash sa det. Inget vatten konstaterade dem på förlossningen och inte heller något öppen. Dagen efter började futtiga förvärkar som kom och gick under dagen men som avtog. På natten startade allt med buller och brak och sedan kom lillen som ett spjut! Håll ut, rätt var det är så är det verkligen på riktigt!

  E 2019-04-23 22:30:47
  Svara
 • åh släpp tankarna fria! Håll ut snart är pyret hos er..

  Malin 2019-04-23 21:04:34 http://nouw.com/lovebymalin
  Svara
 • Ska bli så spännande att få följa livet sen med den lilla, som nu är såå nära!

  Josefine 2019-04-23 10:18:45 https://smajl.se/
  Svara
 • Förstår att du längtar efter att förlossningen ska komma igång! Det är så träligt på slutet❤️ Du får helt enkelt titta på fler avsnitt av rederiet…?? Kram till dig!

  Johanna 2019-04-23 10:16:56
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Haha jaaa jag plöjer för fullt 😉 NU är vädret så härligt med så nu kan man ju njuta lite av solen för att få tiden att gå 🙂
   Kraaam!

   sophiaanderberg 2019-04-23 10:19:14
   Svara
 • Jag är så glad för din skull, snart snart är Lillis här! Min Tage blir tre veckor imorgon. Tiden utanför magen bara flyger iväg! Stort lycka till när det väl är dags! KRAM på dig Fia!

  Anna Olsson 2019-04-23 10:05:44
  Svara
 • Det var samma för mig!

  Jag hade regelbundna förvärkar från ca tre veckor innan BF, och sammandragningar sen långt innan dess. En vecka innan BF vaknade jag av att det var blött i sängen ”har jag kissat!?!?” Men det var också ofärgat på våra vita lakan och kändes som för mycket. Ringde förlossningen och tog också på en binda. Väl där ”nä, det var nog kiss” vilket jag kände mig 100 på att det inte var. Tillslut berättade någon om det extra skiktet vilket kändes mer rätt. Åkte besviket hem haha. Tre dagar senare vid 00 på natten kände jag en liten ”knäpp” där nere och tänkte att nu gick slemproppen!! Men icke… Kunde såklart inte somna om och 30min senare kom den. Efter det låg jag 1-2h och försökte bestämma om det var förvärkar eller inte, men känslan förändrades sakta så gissade på värkar. Från en värk till en annan sa det PANG (aj) och jag var säker på att det var riktiga värkar haha. Några timmar senare kom vår lille gosse efter en lite väl snabb förlossning enligt mamman 🙂

  Petra 2019-04-23 09:51:14
  Svara
 • Känner så igen mig. Den sista veckan/dagarna är de längsta jag upplevt! Man ger nästan upp hoppet om att det någonsin kommer en bebis! Men helt plötsligt drar det igång och de där otroligt långa dagarna är som bortblåsta! Lycka till när det är dags!

  Lisa 2019-04-23 09:26:55
  Svara
 • Vi verkar ha samma upplevelser i våra graviditeter ? Min första graviditet hade jag samma sak, massa förvärkar och precis som du ”mellanskiktet” vatten som gick. Jag vaknade runt kl 23 av att jag hade värkar som kändes annorlunda och satt bara i ryggen denna gången, inte nödvändigtvis mer onda än förvärkara men de drog åt mer, himla svårt att förklara. De kändes i hela kroppen att japp nu är de på riktigt. Precis som man alltid får höra ”du känner när de är riktiga förlossningsvärkar”.

  Emelie 2019-04-23 09:06:28
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Åh vad skönt att läsa att man inte är ensam! har förstått att just förvärkar är ovanligt som förstföderska

   sophiaanderberg 2019-04-23 09:27:21
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!