Bf

Jaha, dagen är här. Dagen jag helt ärligt inte trodde vi skulle hinna till innan Lillis va ute. Men, då är man ju ett sant bevis på att man kan mängder med förvärkar och en megaaktiv livmoder från Vecka 30 utan att det behöver innebära något alls. Ja, mer än många veckor med smärta då 😉 Jag trodde ändå det skulle innebära att bebisen kanske ville dyka upp lite tidigare, och jag hade verkligen det på känn. Men icke sa nicke.

Samtidigt känns det liksom helt overkligt att ha nått Bf på något vis, det är ju ett datum som  hela tiden har känts så fruktansvärt långt bort men som nu är här och nu är bara varje dag en dag närmre DAGEN då det liksom kommer ske. Det har ju visserligen alla dagar varit hittills men ja, jag tror ni förstår.

Igår fick jag faktiskt lite ångest. Då jag varit så inställd på att föda tidigt har jag inte grubblat så mycket över igångsättning men igår slog mig tanken kring det och helt plötsligt fanns den möjligheten även för mig nu på något vis och det är verkligen något jag inte vill. Visst, blir det så så blir det ju så, inte mycket att göra ont, men det är verkligen något jag önskar att slippa.

Anyways, Bf är här. I appen står det 0 dagar kvar till förlossning ( inte helt otippat liksom) och att jag har varit gravid i 280 hela dagar. Jaaa det är fanimig nästan ett helt år och det kan jag säga er mina vänner, det känns. Jag kan inte längre minnas hur det känns att inte vara gravid, känns som jag har varit det typ för alltid! Men nu hörrni, nu är det inte långt kvar och nu kan Lillis vara här vilken dag som helst. Ja, jag vet, jag har sagt det i flera veckor nu och är väl allmänt bomullslullig i skallen känner jag men som jag tidigare skrivit, jag får inte mycket gjort mer än att vänta nu. Just nu känns det bara som att livet har pausats lite för oss här hemma och vi inväntar nästa kapitel i livet. Jag fokuserar otroligt mycket på mina målbilder men också på själva förlossningen. jag är så taggad, så peppad och ursäkta ordvalet men nyfiken på denna upplevelse. Inställningen om att detta kommer bli den grymmaste och coolaste upplevelsen i livet har jag bevarat och ju närmare dagen kommer desto starkare känner jag så, hur grymt detta ska bli. Jag förstår att det kommer göra ont, men jag är inte det minsta rädd för smärtan. Oavsett hur det kommer gå till, när det sker så är det liksom inget man kan styra över, inget man kan bestämma. Det som sker det sker men så nyfiken jag är på allt nu.

Imon är det dags för BM igen, då har jag officiellt gått över tiden. Får man tid för igångsättning redan? Det återstår att se. 😀

 

PUSS!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Hihi för mig är det tvärtom, jag vill helst ha en igångssättning, för mig handlar det om nån form av kontroll. Då vet jag att nu kör vi och jag behöver inte vara orolig eller undra nånting plus att man är på plats från start. Båda mina tidigare barn blev det igångsättning pga havandeskapsförgiftning å det har gått riktigt fort båda gångerna… hoppas på liknande nu med tredje, men ja hade ju vart skönt å slippa havandeskapsförgiftningen dock…

  Jezz 2019-05-10 00:02:43
  Svara
 • 2 veckor över tiden brukar det va innan man sätts igång men det beror ju på omständigheter såklart och på vart man bor. Hoppas du slipper det ?

  Rebecka 2019-05-09 22:23:47
  Svara
 • Så fin du är ??? Jag tror du föder imorgon den 10maj på min födelsedag och jag tror Lillis kommer ut runt 16-17 tiden. Jag är själv gravid i v.36 just nu och är beräknad 11 Juni och det är så peppande och kul att få följa din resa, jag är själv sjukt sugen på förlossningen nu så är så nyfiken på hur det kommer gå för dig… Vilket kommer gå strålande ??? Stor peppkram till dig o Lillis ??

  Lisa Arvidsson 2019-05-09 11:42:28
  Svara
 • Glömde skriva. Födde dessutom i Halmstad (trots att jag bor i Ängelholm), och förstår att du också ska det. Det var hur bra som helst, så proffsiga på alla sätt. De gjorde min förlossning till en rolig, spännande, avslappnad och trygg upplevelse ?

  Cornelia 2019-05-09 10:12:02
  Svara
  • Svar på Cornelias kommentar.

   Åh vad kul att höra! Jag bor ju i Halmstad så känns naturligt för mej ??
   Men ja jag har hört mycket gott om det ?

   sophiaanderberg 2019-05-09 11:25:39
   Svara
 • Hej!

  Helt rätt inställning till förlossningen. Var en helt underbar upplevelse, trots smärtan (som man INTE ska vara rädd för ?) och jag ser liksom så mycket framemot nästa gång trots att vår tjej bara är 4,5 vecka! Lyssna INTE på allt negativt alla säger, jag går fortfarande runt och väntar på vad som många sa skulle hända ? men det hände ju aldrig! Ta det som det kommer! Lycka till ✨??

  Cornelia 2019-05-09 10:10:07
  Svara
 • Lycka till när det är dags! Ville dessutom bara säga att du gör ett superjobb med att inspirera andra genom att bara vara dig själv ❤

  Hanna 2019-05-07 21:52:35
  Svara
 • Åh jag så förstår din känsla om förlossningen!
  Jag hade samma inställning när jag födde mina döttrar, och än idag, 3 och 1,5 år senare tycker jag fortfarande att det är det coolaste jag någonsin gjort. Och jag verkligen LÄNGTAR efter att vara gravid igen och få uppleva ännu en förlossning. Om jag nu får äran att uppleva en till graviditet då ??

  Vanja Ek 2019-05-07 06:59:13 http://nouw.com/vanjaek
  Svara
 • Heja!! ❤️ Jag gick 14 dagar över tiden och blev således igångsatt (vilket verkligen bara va en bra upplevelse!) och ville bara peppa lite med att vi va hemma igen efter totalt två dygn, från inskrivning till sängen hemma igen. Såklart är det olika för alla men det behöver inte bli SÅ värst mycket tid där ändå ??? ?? Lycka till, att föda barn är skitfett!!

  Lina 2019-05-06 21:38:26
  Svara
 • Hej Fia ❤
  När jag fick min första för över 20 år sedan (kommer ihåg det som igår ?) . Så hade typ alla berättat hur det skulle börja o bla bla bla….. så var det inte alls .Jag gick också över tiden, fick tid för igångsättning , men han kom samma dag så jag slapp det .
  Jag önskar dig all lycka ❤
  Du är en fantastiskt tjej ,som kommer bli en så fantastisk mamma till Lillis ❤
  Kramar ?

  Anna 2019-05-06 21:23:42
  Svara
 • Jag har nyligen fått en son! Han är nu 7veckor gammal.
  Jag mådde väldigt bra under hela graviditeten, var bara peppa på allt som komma skulle. Men det en sak ville jag inte. Och det var att bli igångsatt. Men så blev det, 15 dagar över tiden blev jag igångsatt.
  Men min upplevelse var bara bra! Det fick bra, personalen på förlossningen i Halmstad är fantastiskt! Så proffsiga!
  Hoppas allt går bra för dig och att din upplevelse av förlossningen är bra. Det coolaste jag gjort.
  Att bli mamma är fantastiskt. Med din fantastiska inställning till livet så kommer sllt gå kanon!
  Stort Lycka till❤️

  Emelid 2019-05-06 21:10:14
  Svara
  • Svar på Emelids kommentar.

   Ja jag har stort förtroende för halmstad förlossning, har bara hört gott om dom ?
   Tack! ❤

   sophiaanderberg 2019-05-07 07:22:45
   Svara
 • Åhh som jag förstår din känsla vad det gäller igångsättning. Har under hela min graviditet har jag varit otroligt peppad inför förlossningen, tänkt att kan andra så kan jag och mest tyckt att det är så otroligt häftigt vad kvinnokroppen klarar av. Så kom dagen D eller ja bf för 10 dagar sedan och även om jag som inte haft några förvärkar va inställd på att gå över så trodde jag inte att jag skulle närma mig igångsättning. Har inte ens tänkt den tanken innan och nu skrämmer den mig lite. Har ju sett framemot att få chockas lite av att inte kunna kontrollera eller veta när och hur det kör igång och sedan bara hänga med på tåget. Men jag tänker att varje dag och timme är ett steg närmre att få träffa den lille och ut ska dom ju :). Stort lycka till, när det är dags!

  Madeleine 2019-05-06 13:01:56
  Svara
 • Hehe hade massa förverkar från typ vecka 25 men ungen behagade inte komma ut förens 41+0 ? så ja det betyder verkligen ingenting….

  Hannah 2019-05-06 12:15:17
  Svara
 • Minns den eviga väntan… den känns.. fysiskt o psykiskt.. du ÄR stark och snaaaart e lillis här ???Men ang din tid hos bm, Kan du inte be bm om hinnsvepning nu när du har passerat bf?

  Sophia 2019-05-06 11:46:24
  Svara
  • Svar på Sophias kommentar.

   Ja verkligen! ❤ Men nu är det inte långt kvar! Nej, det tänker jag inte göra och tror inte de gör det i Halmstad heller ?

   sophiaanderberg 2019-05-06 11:54:50
   Svara
 • Hej!! Du är en sån förebild. Känner igen mig i allt. Jag har bf på lörd 11 maj och är helt slut. Vill bara att bebisen ska komma nu. Väntan är oändlig… men vi båda får kämpa på för snart är belöningen här <3

  Cissi 2019-05-06 10:51:13
  Svara
  • Svar på Cissis kommentar.

   Hejja oss! Ja man får inte mycket annat gjort än att vänta nu 😉 Stor kram till dej!!

   sophiaanderberg 2019-05-06 10:55:44
   Svara
 • Hejja dig Fia, förstår känslan av att inte vilja bli igångsatt helst tillfullo. Hade gärna velat känna känslan av exempelvis hur vattnet gick eller värkarna börjat av sig självt. Men det blev vad det blev å nu njuter vi av vardagen ? jag hoppas och tror att eran lilla Lillis kommer innan igångsättning för din skull, det är drygt den där sista tiden. ?✨ Stor kram

  Louise 2019-05-06 10:19:45
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Åhh självklart är det så. För mig handlar det inte om det utan snarare en önskan om att spendera så lite tid på sjukhuset som möjligt och få sköta mycket av jobbet redan hemma

   sophiaanderberg 2019-05-06 10:42:25
   Svara
   • Svar på sophiaanderbergs kommentar.

    Va lite otydlig i mitt meddelande, förlåt ? jag ville inte heller bli igångsatt för att jag visste det skulle ta sån tid just. Tiden på sjukhus vill man slippa i den mån man kan?även om de på förlossningen och BB va guld värda?va det inte alls fel att bli igångsatt.☺️
    Jaja nog tjatat från mig, jag vill bara önska dig lycka till med allt och att Lillis kommer snart?✨

    Louise 2019-05-06 12:05:28
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!