Alla mina anteckningsböcker och hur jag använder dom!

Heeeej mina fina kompisar! Jag fick hem en ny vän till min anteckningssamling häromdagen och ni var många som blev väldigt nyfikna på alla mina böcker jag dagligen skriver i 🙂 Så ja, jag tänkte jag ska berätta lite om dem samt hur jag använder dem 🙂 Just nu har många böcker hamnat lite skymundan tyvärr, jag har inte haft någon ork till dem. Dock är det ju nu, när man har som minst energi som man ska skriva i dem. Så tänkte ta tag i det idag faktiskt <3 Sätta mig i lugn och ro och skriva samt meditera lite. Men, här kommer i alla fall en liten genomgång på alla böcker och hur jag använder dem 🙂 VI börjar uppifrån och ner.

De flesta böckerna är från underbara Sanna Sporrong som är en stor inspiration för mig. Hon är så sjukt kreativ och har en fantastisk tanke bakom alla sina böcker! Grym är hon!! Vill ni se mer av vad hon gör och vad hon har på gång så klicka här ?

 1. En helt vanlig anteckningsbok med blanka sidor. Denna använder jag om jag får en idé till något, göra mindmaps, skriva ner kladd eller bara funderingar. Jag antecknar helt enkelt saker i den, men mest som kladdiga anteckningar liksom 🙂
 2. En helt vanlig kalender/almanacka. Här i skriver jag om jag har några möten eller träffar inbokat. Ja, alltså denna används som man använder en vanlig kalender helt enkelt. Den är köpt här (Klick!)
 3. Tacksamhetsdagboken. Detta är den senaste upplagan av tacksamhetsboken. Den rosa som ligger unders i högen på hyllan är en likadan, bara en äldre version av den. Jag älskar denna bok. Här finns färdiga rader för att skriva ner det man är tacksam för. Idag är jag tacksamför: och så får man själv fylla i resten. Jag brukar fylla i 4-5 saker varje kväll som jag varit tacksam för under dagen. Det finns så mycket vi har att vara tacksamma för, och det är oftast de saker som vi anser som ”de minsta” och ”de självklara” som är de viktigaste i livet <3 Den köper ni här (Klick!)

4. Drömkalendern! Åhh vad jag älskar denna! Tyvärr är den slut men vad jag har förstått det som så jobbas det på en ny upplaga av denna, som jag längtar!!! <3 Denna är uppdelad månadsvis och 1 år framöver. Varje månad inleds med en sida där du får skriva upp mål för månaden, vad du vill fokusera på med mera. Sen kommer det en uppgift. Det kan vara ett collage som ska göras, garderob som ska rensas. Ja lite olika saker helt enkelt. Och sen kommer då 4 uppslag dör du veckosvis kan fylla i varje dag och vad du vill fokusera på de dagarna samt delmål för varje vecka. I slutet av varje månad är det en utvärdering av månaden, vad du uppnått och hur allt känts. Allt med fokus på dina drömmar och för att du ska kunna uppnå allt du önskar. Jag älskar denna boken!!

 

 

5. Planera för din lycka-kalendern. Denna använder jag dagligen för att planera upp mina dagar. Vad jag ska fokusera på. På morgonen skriver jag upp dagens schema, de tre viktigaste sakerna följt av lite annat som händer. På kvällen utvärderar jag vad jag gjort bra och vad jag lärt mig av dagen. Ett grymt verktyg för att få struktur i sin vardag, så grym!! Den finns att köpa här (Klick!)

Hoppas ni fått massa inspiration till att börja skriva 😀 detta började jag med förra sommaren och har från och till (livet är ju som livet är) haft otroligt bra rutin på det. Jag älskar att få bort mobilen och vara lite kreativ. Få drömma mig  bort, planera och strukturera. Så det gäller att få rutin på det, när man väl fått det är det otroligt avkopplande och ett sätt att liksom varva ner. Från och med idag ska bli bättre på att använda dessa verktygen igen 😀

PUSS!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Det var länge sedan jag hade någon form av anteckningsbok. Har gått över till att föra alla mina anteckningar digital. Efter att ha läst detta inser jag att jag saknar en fysisk anteckningsbok. Det blir ju så mycket trevligare 🙂
  Tack för tipsen!!

  Anna 2019-09-29 18:37:29 https://lotsia.se/
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Ja men verkligen! Jag har slopat alla digitala sanna saker. Behöver fysisk kalender och fysiska böcker, gör ju allt annat på telefonen ?

   sophiaanderberg 2019-09-29 20:37:30
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!