Självkärleksmåndag – ”Mamma”kroppen <3

Precis som när jag för första gången skulle besöka BM och kände mig nervös för att väga mig har tankarna snurrat nu. Jag tror alltid det kommer vara en grejj hos mig som varit ätstörd, jag är liksom inte rädd för att min kropp ska förändras eller så längre. Men jag är rädd för att falla tillbaka i mitt gamla mönster, där träningen och vikthetsen liksom tar över.

Men oj så långt jag har kommit. Rädslan för att vilja vrålträna och vrålsvälta min kropp efter förlossningen kom aldrig, istället har jag aldrig känt mig mer lycklig och stolt när jag ser mig själv i spegeln. Är det inte konstigt? Jag ser på bristningarna, bristningar som en gång skrämt mig något så fruktansvärt, och ler. Jag känner mig genuint stolt över dem och jag känner hur otroligt stark kroppen är. Efter förlossningen fick man det lite som ett bevis, kvinnokroppen är verkligen fantastisk, något utöver det vanliga. Så stark, så cool! Den förtjänar inte något hat, inget alls.

Så hörrni, till alla er som känner tvivel, ångest, rädsla och oro! Snälla söta ni, gör inte det!

5 tips på att älska ”mamma”kroppen!

 1. Förstå hur cool kroppen är! Fatta hur cool kroppen är hörrni och när man väl fattar det går det liksom inte hata den.
 2. Följ rätt personer på Instagram och sociala medier överlag! Se till att ha personer i flödet som får dig att må bra och som inspirera dej. Vi hänger så mycket på sociala medier och spenderar så mycket tid där, därför är det så viktigt att vi följer personer som inspirerar oss och får oss att må bra. Så, rensa om där finns massa personer som bidrar till negativa känslor hos dig och leta efter nya inspirationer att följa <3
 3. Njut av tiden som nybliven mamma! I vanlig ordning är tidningar och andra medier otroligt duktiga på att prata viktnedgång och kroppsförändring. ” Gå ner dina mammakilo på 4 veckor!” med mera. NEEEJ till det fina ni! Njut av livet och tiden, det är verkligen en tid som inte kommer tillbaka. Njut av livet som nybliven mamma istället, återigen, kroppen är ascool!
 4. Vågen har vi väl redan kastat ännu? En punkt jag kanske inte ens behöver nämna eller, jag menar, ni bör ju ha slängt den vid det här laget? Om inte, its time. Släng vågen!
 5. Jämför dig inte med andra! Våra kroppar alla olika. Vissa återgår till sin kropp som de hade innan graviditeten, vissa gör det inte. Vissa återgår snabbare, andra långsammare. Alla kroppar är olika, därför ska vi inte jämföra oss med varandra. Fokusera på dej själv, ge dig själv kärlek som energi istället för att förspilla den på att jämföra dig med andra! <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Tack. Tack så himla mycket. Gick in i vecka 29 i min första graviditet i går, och jag tycker fortfarande det är så läskigt att se vad vågen visar varje gång jag ska väga mig hos BM och obehagligt att det läggs värdering i hur mycket jag ökat per vecka sedan sist.
  För första gången i mitt liv så älskar jag min kropp just nu och trivs så otroligt bra med min mage, och ändå så känns det som världens nederlag att se hur vikten ökar varje gång jag besöker MVC. Jag förstår ju så klart att det är oundvikligt och det allra viktigaste är att bebis växer och mår bra, därför gör det mig så ledsen att jag känner så här. Hade några extra kilon vid inskrivningen och BM var då noga med att påpeka att ”jag inte behöver öka så mycket i vikt och skall undvika att storäta godis och chips”, men mådde tvärtom väldigt dåligt fram till vecka 19 ungefär och kräktes en massa och det var nästan en lättnad att se att vikten sjönk under de första besöken i stället för steg – jag kunde ju vara säker på att bebis ändå fick vad hen behövde, så det gjorde ju ingenting att jag gick ner några kilon i vikt i stället för upp. Hur jävla jävla jävla sjukt är inte det.
  Har försökt intala mig att inte bry mig om vikten alls utan enbart njuta till 110% de veckor som är kvar, och nu banne mig ska jag verkligen göra just precis det.
  Tack för ditt kloka inlägg och grattis till en perfekt liten dotter!

  Sofia 2019-05-21 15:08:07
  Svara
 • Jag kände exakt det med när jag hade fått barn. Var med i nåt forum där det klarades på bristningar och jag kunde bara inte fatta varför – är ju som värsta råcoola tatueringen typ som påminner om att jag har burit och fött ett barn. Liksom skapat liv!!!

  Malin 2019-05-21 14:03:29
  Svara
 • Åh, vad bra skrivet! Jag håller med dig fullständigt! Jag kunde inte bry mig mindre om hur min kropp ser ut efter att ha skapat en liten människa och som också har bott i min kropp i 9 månader, vi fick en tös den 8 april <3 ta hand om er. Kramar =)

  Manda 2019-05-21 09:00:25
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!