Våra rutiner!

Godmorgon strålande onsdag 🙂 Hoppas ni njuter av sommaren, kanske har ni till och med semester?? 🙂 Idag ska jag jobba lite på förmiddagen sen ska jag och Ingrid ut till huset och kolla läget hur det går där och sen tänkte jag åka hem till mormor och morfar ( om det går för sig väl säga, kan ni idag mormor? ;))

Jag har fått mängder med frågor angående mina och Ingrid rutiner som vi har om dagarna när vi är hemma och jag kan verkligen förstå intresset i det 😀 jag va själv orolig och tyckte det var otroligt jobbigt i början att inte ha några rutiner. Är man en rutinmänniska så vill man gärna att allt ska se likadant ut för det mesta och så funkar det ju inte riktigt med barn, allt handlar ju om deras dagliga form så att säga. Men, rutiner skapas nästan per automatik så helt utan att ens se det som rutiner så har man liksom skapat det 🙂 Men jag tänkte i alla fall berätta lite om hur en typisk dag ser ut för oss. Naturligtvis ser inte alla dagar ut så men de flesta gör faktiskt det och det är på det viset jag oftast vill ha det 😀

Ingrid vaknar någon gång mellan 06 och 07 på morgonen och numera sover hon hela nätter utan några uppvak för mat vilket  resulterar i att jag fått mina timmars sömn och därför är pigg för att stiga upp vid den tiden. Har Ingrid sovit sämre hade mina dagar förmodligen sett helt annorlunda ut och jag hade förmodligen sovit betydligt längre. I samband med att hon vaknar ammar vi och myser i sängen en stund. Ibland somnar hon om redan här och sover någon timme igen men nu den senaste tiden har hon varit vaken. Då lägger jag henne lite i gymmet medans jag käkar frulle och tar en kopp kaffe. Sen gör vi oss redo för morgonpromenad. Jag brukar gå runt en 40/45 minuter med vagnen och i samband med det somnar hon.

Ibland sover hon vidare i vagnen eller så vaknar hon, käkar lite och somnar om. Här brukar hon sova mellan 1,5 – 2 timmar så då kör jag min morgonrutin, ibland tränar jag,  bäddar sängen samt startar dagen 🙂

Här efter ser dagarna olika ut. Hon har sov och vakendagar. De dagarna hon sover får man mycket gjort här hemma 😉 De dagarna hon är vaken är det mycket att ligga vid tuttarna och jag blir helt fast i soffan vilket resulterar i knappt någon mat kvar framåt eftermiddagen. På förmiddagarna är hon lätt att lägga ifrån sig när hon har somnat medans hon nästan är omöjlig att lägga ifrån sig på eftermiddagarna. Hon kan sova hur djupt som helst på mig men vaknar direkt när jag lägger ner henne i sängen eller vagnen. Jag vet inte hur ofta hon käkar, det blir som sagt oftare ju mer hon är vaken men jag ammar henne på begäran från henne. Jag klockar inte eller räknar ej timmarna mellan matningarna utan hon är duktig på att berätta när hon vill ha mat.

Framåt eftermiddagen brukar jag ha en i sjalen då hon ofta kan vara ganska gnällig kvällstid. Då får hon får sova tryggt och gott samtidigt som jag kan grejja med lite annat. Har hon haft en vakendag får jag ibland ge henne en ersättning på eftermiddagen för att hon ska bli mätt.

Vid 20:30 gör vi henne redo för natten. Någon fixar med ersättning medans den andra byter blöjja och tar på pyjamas och sen går i in i sovrummet och nattar. Rasmus ger ersättning och jag läser bok och sen brukar jag få lägga till henne vid bröstet en liten stund och då brukar hon somna. De senaste dagarna har hon vaknat efter 10 minuter och velat äta lite till men har snabbt somnat ifrån bröstet för att sedan sova för natten. Det brukar ta mellan 30 minuter till 1 timme att söva henne. I samband med att vi sen går och lägger oss byter vi blöjja på henne och sen lägger vi oss 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Klart att hon är duktig ????

  Stina Viklund 2019-08-21 15:09:39
  Svara
 • Sover hon utan babynest i spjälsängen? ? Min son är 6 månader men han sover fortfarande i sitt nest ? Börjar dock bli lite för stor för den så kanske dags att ta bort den ?
  Kram

  Lollo 2019-08-21 13:52:49
  Svara
 • Wow, det låter som riktigt härliga rutiner. Hoppas få till något liknande när vår enmånaders blir äldre, eller mer samarbetsvillig. Haha 🙂

  Sanna 2019-07-17 13:22:14
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!