3 månader

Hej favoriter 🙂 Hoppas allt är fint med er. Här regnar det idag. I ärlighetens namn, SKÖNT! Jag som inte njutit något av sommarens soliga dagar iår tycker seriöst det är skönt med lite regn och svalare väder. Det tror jag Ingrid också tycker. Det är tufft för dem små i 30 graders värme.

Hon har ju hunnit bli hela 3 månader nu, och jag skriver som alla andra har sagt hela tiden. fan vad tiden går. Det är verkligen som alla säger, det går så galet fort. Och så mycket händer ju på dessa månader. Jag tycker hon är precis lika liten som när hon föddes, och så kollar man på bilder från de första dagarna, den första veckan och inser att det är hon minsann inte alls. Hon blir mer och mer till en liten person med personlighet och det är så häftigt att se. Man kommer förmodligen fortsätta förundras över detta, så förmodligen kommer dessa blogginlägg inledas på samma vis framöver. 😉

Vad händer med Ingrid då? Ni är många som frågar så därför kommer här ett litet inlägg på allt ni frågar om kring henne 😀 Lite som när jag var gravid, en liten Ingrid-uppdatering.

 

Utveckling:  Igår var vi på BVC och allt såg som vanligt väldigt bra ut, tack och lov för det. Hon följer sin utveckling helt helt perfekt 🙂 Det var även dags för 3månadersvaccinet vilket också gick bra, bättre än vad jag förväntat mig. Igår va det gnälligt lite fram och tillbaka och hon sov mycket. Men fram på eftermiddagen verkade hon vilja vara vaken och hon fick en alvedon som skulle lindra smärtan liten. Trött som hon var som somnade hon som en stock vid läggningen vid 20:00. Lilla gumman.

Förövrigt är en väldigt väldigt glad och sprallig tjej. Hon rör sig enormt mycket nu, snurrar runt, sprattlar och pratar i mängder. Men hennes humör är som mitt, kan svänga med en handvändning och vi kan gå från asglad till megaledsen eller megaarg på en handvändning. Hon har också börjar greppa saker nu och älskar att hålla lite lättare leksaker i handen för att sedan stoppa dem i munnen, mums liksom 😉

Sömn: Hon har sov och vakendagar fortfarande. Alltså vissa dagar är hon vaken mer, vissa dagar sover hon större delen av dagarna men det har börjat bli lite mer regelbundet nu upplever jag. Oftast vaknar hon vid 06 på morgonen och käkar. Ibland somnar hon om i några timmar till eller så går vi upp, gymmar lite, för att sen köra en liten förmiddagsnap på några timmar. Eftermiddagarna ser fortfarande väldigt olika ut. Hon kör inga direkt långa naps då och det kan ibland bli lite gnälligt framåt eftermiddagen. Då vill hon gärna bli buren och att vi ska gå runt och kika på allt.

Framåt 20:00 söver vi henne och då går det oftast snabbt. För oss är det långt tid om nattningen tar en timme och sen är vi evigt tacksamma som har en bebis som sover hela nätter. Jag har inte nattammat på 1,5 månad nu då Ingrid helt enkelt inte kräver det. Annars hade jag såklart fortsatt amma henne på nätterna om det hade varit efterfrågat.

Livet som mamma: Så hur mår jag då? Som mamma, helt underbart! Jag älskar att vara mamma och jag älskar hur hon redan hunnit bli min bästis. Sättet hon ser på mig är obeskrivligt, det häftigaste någonsin och kärleken jag känner för henne går inte beskriva med alla ord i hela världen ens.

Dock är jag väldigt dränerad på energi just nu. Hela det här året har bara varit för mycket med tuff graviditet, förlossning, husförsäljning, husköp och renovering. Min kropp längtar efter ro nu. Efter att ett lugn. Även om jag sover på nätterna känns det som jag knappt sovit en blund och huvudet känns konstant tungt. Jag känner igen det, det är den psykiska tröttheten. Jag har haft den förr och den brukar göra sig påmind när det helt enkelt har varit för mycket.  Samtidigt försöker jag få ihop allt, jobb, mammaledighet, städning, tvätt och flytt. Jag har tappat balansen lite och har svårt att komma till även  om jag jobbar på med meditation och kristaller. Tror helt enkelt det rör sig för mycket i huvudet. Det får bli höstens mål, att helt enkelt hitta en balans bland allt detta <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Va söt hon är! Tycker oftast att hon är väldigt lik Rasmus men på sista bilden med turbanen är hon mamma upp i dagen ☺️

    Linda 2019-08-17 09:44:06 http://lindafrodin.blogg.se
    Svara
  • Underbart att det rullar på som det ska i utvecklingen och att ni sover bra båda två 🙂 här hemma har vi fått sova i princip hela nätter enda sedan BB ? extremt tacksamt då det var sömnlöst 7 månader före hon föddes.. Så nu ett halvår senare som mamma så är man utvilad och såå redo att utforska världen tillsammans med sitt lilla mirakel ?

    Alexandra 2019-08-14 08:58:17
    Svara
  • Snart får du nog lite vakna nätter med

    Amanda 2019-08-13 19:49:52
    Svara
    • Svar på Amandas kommentar.

      Nämen hej igen Amanda! ?Så kul att du fortfarande är här inne och läser ? Härligt med positiva människor som kan vara glad för andras skull!
      Önskar iaf dej en grymt härlig dag och all lycka!
      Kram!!

      sophiaanderberg 2019-08-14 08:39:32
      Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!