Mina kristaller och deras betydelse

Heeej fina ni! Allt bra!? Redan torsdag igen ? Veckorna går alldeles för snabbt!

Ni har ju länge längtat efter ett inlägg om mina kristaller och deras betydelse, här har jag äntligen spånat ihop detdet. Hur jag använder dem har jag ju redan gjort ett inlägg om, men ni hittar det här ( klick) om ni är nyfkna ?

Jag har lyckats samla ihop ett helt gäng med underbara kristaller nu och jag har även börjat samla till Ingrid. Hon fick nämligen en utav min kristaller som jag fick av min Gammelmormor Ingrid när jag var liten samt att hon fick en underbart fin rå ametist av Tessan i doppresent ?

Ett gäng fick jag av min gammelmormor när jag var liten, några kommer från Ohlamoon och några kommer från Roots Design, två fantastiska butiker ni bör spana in om ni vill shoppa kristaller ?

Jag har även köpt en liten kristall bok som jag så fint kallar det, en anteckningsbok där jag själv skrivit ner mina kristallers betydelse med egna ord för att lättare kunna använda dem när jag behöver dem. Jag får ofta frågan om vilka som är mina favoritkristaller. Det varierar såklart utefter vad jag behöver hjälp eller tillskott av i livet men den senaste tiden har jag kan en stor dragning och varit i stort behov av mina amtesiter. Men också mina bergskristaller och malakiter. Dessa är kopplat till min stress. Just dessa stenar hjälper nämligen till mot just det, på olika sätt. Nedan radar jag upp alla mina kristaller och lite vad som står för ?

 

Ametist ( lila sten): Den lugnar vårt sinne och skapar harmoni. Därför är den jättebra om man känner sig stressad. Den ökar också vår kreativitet och skyddar oss mot negativitet.

Akvamarin ( turkosgrön sten) : Detta är kommunikationens sten. Hjälper oss med talet, att tala tydligt till oss själva och andra. Bra att ha med när man exempelvis ska hålla föredrag och tala inför folk.

Aventurin ( grön sten) : Denna sten ökar vår kreativitet, motivation och hjälper oss till nya idéer. Den ger också oss inspiration till att drömma och visualisera samt attraherar pengar.

Apatit ( Djupblå sten) : Hjälper oss att förstå och acceptera det som händer i livet. Den stimulerar också förståelse för personlig styrka, löser upp likgiltighet, tillfälliga depressioner och negativitet.

Bergskristall ( genomskinlig sten) : Denna stenen är kraftfull och ger oss mod och uthållighet. Den hjälper oss att lösa upp energiblockeringar samt hjälper oss från oklarhet till klarhet och från omedvetenhet till medvetenhet. Hjälper oss även att lyssna inåt och skapar harmoni.

Fuchsit med rubin ( grön/lila sten): Ger oss kärlek och energi till det vardagliga livet. Stimulerar hjärtats passion och står för förnyelse, hjälper oss att hela och rena vårt samvete och ger oss en mental och känslomässig balans.

Falköga ( grönguldig sten): Skyddar oss från ondska och avundsjuka samt ökar vår sjölvförståelse.

Rosa Kalcit ( rosa sten): Står för selflove!?

Labradorit ( grön sten): En andlig sten som förstärker intuitivt och mentalt klarseende. Främjar social framgång och kan hjälpa barn och ungdomar till att våga visa sina riktiga jag.

Malakit ( grönmönstrad sten): Bra vid förändringar i livet. Hjälper oss att öppna nya dörrar och ger oss nya möjligheter.

Rosa Opal ( rosa sten) : Hjälper oss att känna glädje i livet. Hjälper oss på vägen mot nya mål med självförtroende och kärlek. Lindrar ångest och rädslor.

Rosenkvarts ( rosa sten/kula): Kärlekens sten som stärker kärleken till oss själva och till andra.

 

Lite stenar som jag önskar utöka min samling med just nu och som jag känner dragning till är Ny Jade, Lepidolit, Månsten, Grön rå Kalcit och Påfågelkoppar. Just Påfågelkoppar har jag en otroligt stark dragning till, det kom i samband med min första riktigt starka kristallupplevelse för några veckor sen.

Skulle ni vilja att jag prata mer om detta? ? Jag är ju fortfarande nybörjare men älskar ju detta ? Ser fram emot att börja yoga med dom också! Berätta gärna om ni vill läsa mer, och om ni vill läsa om något speciellt ?

Kram!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Så intressant att läsa om dina kristaller. Läser gärna mer om hur du känner att de hjälper dig

  Är också nybörjare när det gäller kristaller. Jag upplever att jag sover bättre sen jag placerade en ametist, en blå kalcit och en rodonit på mitt sängbord.

  Jag har rå grön kalcit som jag ska börja använda. Tycker den är så fin .

  Var har du köpt anteckningsboken som du har som kristallbok?

  Ida Lindborg 2019-08-29 21:36:34
  Svara
 • Så bra inlägg, love? får aldrig nog?? kram

  Louise 2019-08-29 18:06:53
  Svara
 • Älskar att läsa om kristaller och andras egna upplevelser kring dem. Är själv en stolt ” crazy crystal lady” och tycker det är roligare att samla på kristaller än det var att samla på pokemonkort som barn! HAHA, gotta catch em all;) Min första var en lepidolit. Men min första riktiga aha upplevelse fick jag när jag sov med mitt rosekvartsklot i handen.Hela handen och armen blev varm, och kroppen liksom pirrade. Nu är jag lite extra kär i min citrin som jag bär runt halsen. Den blir en daglig påminelse om att vi själva kan styra våra tankar, och en sköld mot negativitet.
  Så ja! Mer om hur du och dina kristaller tar er igenom vardagen tack:) kram

  Hanna 2019-08-29 16:58:50
  Svara
 • Precis köpt en lepidolit. Så häftigt när jag mediterade imorse med den. Har levt med utmattning o pga den ångest osv i 6 år nu. Allt blir ju sakta bättre men köpte den kristallen just med ångest/oro i tanken o att se om den hade lugnande effekt. Kände ett enormt lugn med den i handen. Och varit lugn hela dagen sen. Så påtagligt. Häftigt!

  Elin 2019-08-29 15:45:42
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Men wow! Vad coolt ? Underbart att läsa!

   sophiaanderberg 2019-08-29 15:48:49
   Svara
   • Svar på sophiaanderbergs kommentar.

    Måste också tipsa om boken ”Living a life of awareness”. Den innehåller små ”övningar” eller meditationer kring medvetenhet om saker i livet. Har lagt till den till min dagliga meditation. Små texter som liksom väcker tanken kring vardagliga grejer och man blir mer medveten. Tips!

    Elin 2019-08-29 16:06:32
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!