Veckans fråga: Lose your weight!?

Godmorgon på er mina fina fina läsare! Har ni haft en fin helg? ? Min har varit fin, umgåtts med släkt och vänner och spenderat tid i huset. Nu händer det grejjer där hörrni. Så himla kul!

 

Nu har jag precis landat i soffan efter träning i förmiddags, lite lunch och en dusch! Japp, jag har varit på mammaträning med Millan idag och ja, det var faktiskt kul. Jag har ju inte velat gå på gruppträningspass då jag är så rädd att det ska trigga igång min prestation. Som ni vet kan jag bara träna kravlöst, det vill säga helt på hur min kropp känner sig. Sätter jag upp en tid eller ett mål får jag direkt ångest men detta var faktiskt helt kravlöst och så kul ?  Tips till er som bor i Halmstad, mammaträning på TK!

Och så leds vi in i veckans fråga. På tal om träning. Jag fick nämligen en fråga i morse när jag la upp att jag skulle träna. ”Lose your weight?” och jag blev genast otroligt irriterad. Att vi fortfarande kopplar träning till viktnedgång upprör mig. Det kanske är en stor anledning till varför många tränar men det är inte det de borde vara. Anledningen borde helt enkelt vara ” för att må bra”.

Så Som svar på frågan. NEJ jag tränar inte för att gå ner i vikt. Jag tränar för att må bra, för att leva länge och för att ha ork i vardagen. Jag kunde inte tränaträna, knappt röra mej överhuvudtaget, sista delen av min graviditet och jag har längtat. Jag trivs i min kropp, jag acceptera min kropp och att den har förändrats, det har inte ändrats. Men, jag tränar för att det ger mig och min kropp energi, och ni anar inte vad jag har saknat det. Jag är dessutom glad att jag uppskattade gruppträningspasset idag också, der kan bli roligt att slänga in något sånt någon gång i veckan. Yogan kommer påbörjas igen så fort jag finner ro till det, det vill säga nå vi har flyttat ? Det längtar jag till må ni tro.

Så ja, summan av kardemumman, träning måste inte och borde inte handla om viktnedgång! Det är synd att det är det första vi syftar på. Jag mår som bäst när jag får ha en aktiv livsstil med kravlös träning ? Det handlar om mitt mående, inte om min vikt! ?

 

Puss!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Så bra du skriver angående träning! Träning ska vara till för att må bra precis som du skriver, men också för att det är KUL ? Vilket är något som du får det att låta ?

    Amanda L (inte dryga Amanda nu haha ?) 2019-09-02 21:09:07
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!