Veckans frågor: Hur funkade det att resa med barn?

Hej på er mina fina vänner ? Är allt bra med er? Här är allt tröttigt och segt en dag som denna. Jag väntar på att sista kaffet ska rinna ner, änglagård 3 rullar på tvn och Ingrid ligger i gymmet och jollrar. ? Efter kaffet ska jag packa lite tänkte jag för idag ska jag köra ett litet lass prylar ut till huset ?

Jag fick ett gäng med frågor när vi va iväg i Stockholm om hur det gick att resa med Ingrid, hur jag gjorde med amning, tågresan med mera så tänkte besvara dem här i veckans fråga inlägg ? Så kul när ni ställer massa frågor så fortsätt med det!!

 

Hur funkar det att resa med barn och hur va det att resa med just tåg?

Jag tyckte det gick förvånandsvärt bra! Jag va lite nervös innan men det var också därför vi valde att åka tåg. Just få att kunna amma och trösta utan att stanna. Det var så skönt att kunna resa sig och gå runt lite om det behövdes och att kunna hjälpa varandra när det behövdes. Dock fattar jag inte hur man skulle kunna reda ut det ensam? ? Fälla ihop vagn och all packning som ska med, det är ju inte lite packning när man reser med barn alltså. Helt sjukt! Så ni som rest själva på tåg med bebisar? Hur har ni gjort? Det lär ju kanske uppstå för mig snart! Hur löser man med vagn upp på tåget, en vagn att fälla ihop samtidigt som man håller i en  bebis? Bärsjalen här hade ju varit ett måste ?

Nu när vi var två skötte Rasmus vagn och packning och fick allt på plats både dit och hem men vette fan hur jag hade löst det själv. ? Tacka vet jag snälla människor som hjälper till med vagn och packning.

Jag hade bett hotellet ställa in en spjälsäng så när vi kom var det redan gjort, supersmidigt när det går att lösa.

Väl i Stockholm varvade vi vagn och bärsjal men Ingrid va förvånansvärt nöjd i vagnen. Hon har inte riktigt varit det innan men denna gången låg hon mestaldes nöjd ( förutom när det gått lite föööör länge enligt henne, då ville hon upp)

Så ja, för första resan men baby får jag nog säga att det gick bra ?

Hur gör ni med nattningsrutiner när ni är iväg?

Jag försökte hålla fast vid nattningsrutinerna även här. Även om det kanske blev någon timme senare än vanligt. Vi bytte om till pyjamas innan vi gick ut och käkade och sista kvällen hade jag med mig ersättning till henne som vi gav på restaurangen och sen sövde vi henne i vagnen. Hon sov under promenaden hem och sen bar vi bara över henne till spjälsängen när vi kom hem. Få mig är det viktigt att försöka hålla fast vid rutinerna oavsett vart vi är, både för Ingrids skull och vår skull. ?

Hur gjorde du med amningen när du var iväg och Rasmus hade Ingrid? Pumpade du?

Ingrid är ju van vid ersättning redan från start så det är aldrig några problem för Rasmus att ge henne det. Dessutom har min mjölkproduktion börjat minska lite nu då jag inte ammat på natten på flera månader så de är sällan sådär sprängfyllda mer än på morgonen. Så nej, jag pumpade inte. Dock va det ett gränsfall för länge att inte amma under dom timmarna jag var borta för det började spänna lite i dom ? Men som tur väl va läckte det inte igenom.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Skönt att det gick smidigt. Antar att man får ta mycket som det kommer och tro på att det kommer att går bra 🙂

    Michelle 2019-09-14 07:06:54 http://mischakaros.blogspot.se/
    Svara
  • Jag har åkt krösatåget några gånger själv med dottern som nu är lite mer än 10 månader. Men där är det inga problem att åka själv, för det finns massa utrymme till vagnen vid bra sittplatser så jag kan ha koll på vagn och packning hela tiden. På kröstågen är det även bara att köra in vagnen, inga trappor för att komma på. Men vet inte heller hur man skulle lösa det på andra tåg, ska nog inte ge mig på att åka själv på några andra än krösatåget. ?

    Louise 2019-09-12 14:25:54
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!