4 månader

 

Heeeej kompisar! Allt bra? Nu är det så är det så galet nära flytt hörrni att nästan allt mitt fokus läggs på det och min familj. Därav blir det lite radiotystnad här i mellanåt men snart blir det bättre igen. Det lovar jag. En annan vaknade upp med halsont i morse… Eller ja, vaknade upp, har sovit noll timmar i natt känns det som. Ni vet när man börjar grubbla på saker och ting och liksom inte riktigt kan komma ner i varv, så har jag haft det inatt, och det slutade liksom inte. Vilket resulterade i en tröttisdag idag. Palla halsont och förkylning mitt i allt känner jag också. Får hoppas det inte blir något av det.

Lilljoxaren (Ingrid) har hunnit bli fyra månader. Herregud. Detta är verkligen en mysig tid. I början var det verkligen bara amning amning amning, heeeeela tiden. Men nu, runt 3 månader och framtills nu är verkligen en underbar tid. Hon är mer med, pratar en massa och ja, är liksom n egen liten person.

Utveckling: Ja du, den senaste tiden har det hänt mycket. Hon vänder sig och hasar sig framåt och bakåt. Hon pratar i mängder och har börjat visa intresse för vår mat. Som jag skriver ovan är detta verkligen en mysig tid. Hon ler och skrattar högt och visar verkligen mer och mer personlighet för varje dag som går. På onsdag ska vi till BVC för ännu en kontroll för att se att allt fortsätter att gå i rätt riktning.

Hon har sen någon vecka tillbaka visat mindre intresse för bröstet och jag har märkt att det är för att där nästintill inte finns någon mjölk kvar. Jag har ju inte ammat på nätterna sen hon var 1,5 månad gammal så det är inget annat än rimligt att mjölkproduktionen nu börjat minska. Jag läcker ingenting på nätterna längre, så ja, det har fallit sig naturligt att använda flaskan mer och mer nu. Jag ammar ett litet mål på morgonen och resten av dagen får hon ersättning. Jag är glad att hon så tydligt visar mig vägen vart hon vill. Hon blir riktigt förbannad om jag försöker lägga till henne vid bröstet, rimligt då där inte finns käk och hon är hungrig. Så glad att vi introducerat flaskan redan från start. På så vis blir det enklare nu när bröstet inte längre kan erbjudas. Dock har deet varit sjukt svårt att komma in i rutinen att ge flaska hela tiden. Fan vad smidigt det var med amningen ändå, alltid tillgängligt, hon kunde äta när som helst utan att man behövde tänka så mycket på mängden och klockslag. Men ja, nu börjar jag komma in i det också 🙂

I veckan ska vi även börja med smakportioner, detta ska bli sååååå spännande tycker jag 😀 Jag har köpt hem gröt från fyra månader och katrinplommonpuré som vi ska introducera i veckan. Så himla kul 😀

Sömn:  Japp, den senaste tiden har det varit värre med det. Hon sover fortfarande nattetid men den senaste veckan har hon i stort sätt inte sovit något under dagen. Kanske 30 min på förmiddagen och någon powernap under en kort biltur på eftermiddagen. Vilket resulterar i en gnällig bebis på eftermiddagen. Vi har senaste tiden fått lägga henne redan vid 19 då hon varit så trött framåt den tiden. Antar att det är någon fas hon just nu genomgår att inte sova så mycket dagtid helt enkelt.

Livet som mamma: Lite av tankarna som snurrade inatt var just om min mammaledighet. Jag har varit så fokuserad på att få ihop mammalivet med jobb att jag nästan glömt bort att vara just mammaledig vilket gör mig otroligt sorgsen. Jag vill ha tid att hänga med andra mammor och göra det som faller mig och Ingrid in om dagarna, helt enkelt vara mammaledig på riktigt. Så, i samband med att vi flyttar in i huset i helgen ska mina rutiner läggas om angående jobbet så att jag känner att jag liksom får ut allt jag vill av mammaledigheten och samtidigt kan jobba. Det känns skönt att ha bestämt mig för det då jag känt såhär en längre tid.

För övrigt mår jag bra. Det har varit en kämpig sommar med renovering och flytt men till helgen är det äntligen över! Äntligen ska vi flytta in och äntligen är det dags för oss att börja njuta av varandra som familj. Som jag längtar <3

Puss & Kraaam

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej,
  Jag har också en liten tjej på fyra månader och vi varierar amning och ersättning. Men ett litet tips som underlättar för oss (ni kanske redan gör det också) är att ha uppkokat vatten i kylen. På så vis behöver ni bara koka upp lite vatten när det är dags för mat och blanda det med vattnet i kylen, så blir det lagom temperatur direkt utan att ni måste vänta på att det ska svalna. Gäller bara att komma på hur mycket varmt och kallt vatten man ska ha i 🙂

  Tack för en underbar blogg och Instagram!!

  Sofia 2019-09-26 22:46:33
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Min dotter är också 4månader och fått ersättning sen hon föddes. Vill tipsa om att hälla upp vattnet på termos ist så slipper ni värma. Ibland är det även rätt skönt att ha doserat upp ersättningen i förväg, antingen i flaskan eller i doserare (burk med fack).
   Ha en fin vecka!

   Marie 2019-10-14 10:19:56
   Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Heej! Tack, vi har kokat vatten i kylen ?
   Kram!

   sophiaanderberg 2019-09-27 17:33:41
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!