Godmorgon onsdag ð Nu kommer äntligen receptet på helgens amerikanska pannkakor! Då Sanna är känslig mog både gluten och mjölk samt mjölkprotein fick det bli pannkakor utan dessa ingredienser och det gick ju alldeles utmärkt ð
Gluten och mjölkfria amerikanska pannkakor
3 1/2 dl glutenfritt mjöl från Finax
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk strösocker
2 msk vaniljsocker
2 msk rapsolja
2 1/2 dl kokosmjölk från Alpro
1 ägg
Olja till gräddning
Gör såhär:
Blanda mjöl, bakpulver, salt, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa ihop oljan med mjölk och ägg i en separat bunke och rör sedan ner allt i mjölblandningen.
Grädda pannkakorna i en medelvarm stekpanna och servera dem varma direkt efter stekning. Pudra över lite vaniljsocker och servera med Frozen Yoghurt från Yollibox. Så magiskt goda. Ett tips om ni inte testat dem.