I min matlåda

Alltså åh, gjorde något så gott till veckans matlådor idag alltså 🙂
Som vanligt exprimenterara jag och som vanligt kan det alltid bli sjukt bra eller sjukt dåligt!!
Denna gången blev det grymt gott 🙂
Vanlig kyckling och potatis, fast ändå inte vanlig, än godare, saftigare och otrolgit mycket roligare variant.
I veckans matlådor fick det bli Limemarinerad kycklingfile med klyftpotatis och rotfrukter. Ja men ni hör ju själva? HUR GÝTT liksom!
Jag delar med mig av receptet för er som vill veta!

Limemarinerad kycklingfile med klyftpotatis
Cirka 4 st matlådor

3 st stora kycklingfileer
Lime
Salt o peppar
Rapsolja
Vitlök (2-3 klyftor)
Potatis
Moröter
Palsternacka

Klyftpotatisen:
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva potatis, morötter och palsternacka i klyftor. Lägg i en skål och ringla över rapsolja, salt och peppar. Rör om och låt stå i några minuter. Rosta sedan i ugnen tills dem blir riktigt knapriga och goda.

image

image

Kycklingmarinaden:
Blanda saften från 1 st lime, rapsolja, salt och peppar samt pressad vitlök.
Lägg upptinad kyckling i en påse och häll över marinaden. Låt stå och dra åt sig i 15-20 minuter.
Stek sedan kycklingen på hög värme så den får en krispig stekyta på båda sidorna. pressa ännu lite limesaft och strö över lite flingsalt på ena sidan.
För att få kycklingen saftig men ändå krispig gör jag kycklingen klar i ugnen, så att den bli helt genomstekt.

Servera med en kall sås gjord på turkisk yoghurt, vitlök och peppar.

image

image

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!