Jag lovade ju att bli bättre på mina recept 🙂
Så här kommer veckans matlåda, en supergod tacopaj!
Pajskalet blir magiskt med olivoljan, perfekt för nästa veckas matlådor 🙂
Tacopaj
Deg:
1 1/2’dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
0,75 dl olivolja
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
Fyllning:
500 g nötfärs
1 påse tacomix
1/2 gul lök
1 burk vanlig créme fraisch
1 burk créme fraisch paprika/chili
1 dl riven ost
Gör såhär:
Deg:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjölet, salt och olivolja. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Ställ degen i kylen i 15 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i ca 15 minuter.
Fyllning:
Hacka löken och stek den ihop ihop med köttfärsen. Blanda ner tacomixen och häll över en skvätt vatten. Blanda ner all créme fraisch och låt puttra några minuter.
Fyll sedan pajskalet med nötfärsblandningen och strö över osten. Grädda igen i 25-30 minuter på 220 grader.
Hej fina du! Älskar bloggen och podden! Såg att du använder köpt tacokrydda för att krydda din köttfärs. Det gjorde jag också fram till för ett par veckor sedan när jag såg att den innehåller ganska mycket helt onödigt socker. Tråkigt tycker jag. Jag brukar göra egen, då blandar jag Chilli, salt, spiskummin, svartpeppar, dragon och andra kryddor av eget val! Supergott!
Tack såå mycket! Ja jag vet att färdig sånna innehåller en del skit, tack för tipset 🙂