Recept: Pepparkaksbrownies

DSC_1985

DSC_2006
Nu var ni allt bra nyfikna efter mitt lilla lockelse inlägg igår 😉
I vilket fall som helst så är mina pepparkaksbrownies först ut.
Även dessa var ett lyckat misslyckande.
Jag hade planerat en kladdkaka men den blev inte de minsta kladdig så gjorde brownies av det istället. Magiskt goda men riktigt mättande så någon bit räcker gott och väl 🙂
Får spåna vidare på att lyckas med kladdkakan och så får ni njuta av denna så länge. Älskar idén att jag använde pepparkaksformar för att få ut lite härliga mönster 🙂
Har lovat jobbarkompisarna några stycken i veckan 🙂

DSC_1991

DSC_2017

DSC_19781 (3)

Pepparkaksbrownies

3 ägg
1 1/2 dl socker
50 g mörk choklad
75 g smör
2 1/2 msk pepparkakskrydda
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
3 msk kakao

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ta sedan av det från plattan och lägg i den mörka chokladen och låt den smälta.
Under tiden rör man ihop ägg och socker till en slät smet och blanda de torra ingredienserna i en separat bunke bredvid.
Häll ner mjölblandningen i ägg och socker smeten och häll till sist ner chokladsmöret. Rör om till en slät smet.
Smöra och bröa en springform och häll sedan ner smeten och låt kakan gräddas i cirka 20 minuter.
Efter gräddning, låt svalna i kylen innan du skär i bitar eller formar med pepparkaksformar.
Servera med grädde och krossad pepparkaka 🙂

DSC_2007

Recept som väntas !

Heeeeeeeej 🙂
Vad gör ni idag?
Jag har bara en slappedag hemma, i morgonrock med massa bak och fotografering. Man får passa på medans det är ljust ute 🙂
Tänkte eventuellt ta mig ut på en intervallrunda snart och kanske baka saffransbullar, vi får se helt enkelt 🙂
Tänkte läska er lite med lite saker jag har pysslat med det senaste tiden som kommer dyka upp på bloggen snart:)
Håll ut, detta kommer bli grymt:) Först ut är pepparkaksbrownies imorgon:)
Älskar verkligen detta med bloggen, älskar att baka och älskar att fota och älskar att visa er 🙂 Något speciellt ni önskar får ni höra av er 🙂 Okej?

PUSS på er!

Helt underbart goda Honungsscones
DSC_1981

Pepparkaksbrowniiiiiiiieees 🙂
DSC_19781 (3)

Frozen yoghurt med pepparkakssmak :)MUUUUMS!
DSC_2012

senaste från Mode

Lördagsfrukostar

Gordmorgon på er:)
Härligt med lördag, eller hur?:)
Själv är jag ledig och vi får se vart dagen leder.:)
Jag och P hade en mysig kväll igår 🙂 Tacos, Idol och pepparkaksbrownie (som egentligen skulle bli kladdkaka men blev ej kladdig men grymt god i smaken så skar upp den som brownies istället med grädde till. Supergott 🙂 Recept kommer!
Tänkte göra nytt recept på scones idag så återkommer med recept på honungsscones om dem blir lyckade:)
Här kommer lite härliga tips på frukostar till er denna lördag 🙂
Hoppas ni hittar något ni gillar:)

Chokladchiapudding med karamellsås
Recept här
DSC_1891

Nutellafyllda pannkakor
Recept här

DSC_1598

Pepparkaksgröt med fikon
Recept här
DSC_1525

DSC_1508

Recept: Kokoschiapudding med mangopuree

DSC_1880

DSC_1909
Gooodmorgon fredag 🙂
Ännu ett frukosttips från mig denna härliga fredag, kanske något ni har tid att göra idag eller till helgen:)
Älskar verkligen kombon av kokos och mango, det snackar liksom samma språk.:)

DSC_1887

DSC_1894

Kokoschiapudding med mangopuree
1 port

Chiapudding:
1 dl kokosmjölk
1 dl mjölk
3 msk chiafrön

Mangopuree:
1 dl frusen eller färsk mango

DSC_1889

DSC_1893

Gör såhär:
Blanda kokosmjölk, mjölk och chiafrön och ställ in i kylen i minst två timmar eller över natten.
Tina upp den frusna mangon och mixa den slät som en puree med stavmixer.
Häll i puddingen i ett glas/skål och toppa sedan med mangopuree och kokosflingor 🙂

Recept: Nutellachoklad bollar

DSC_1880

DSC_1881

DSC_1889

DSC_1884

Gooodkväll finisar!
Åhh idag har jag sån julkänsla. Underbart tycker jag! Har fått julpynta på jobbet, lyssnat på massa julmusik och dansat till Feliz Navidad.
Ikväll har jag också gjort en frozen yoghurt med pepparkakssmak som ska avnjutas med lite glögg framför The Holiday ikväll.
Har även kollat på flygbiljetter till London i början av December, hoppas hoppas hoppas P kan 🙂
Här får ni avnjuta ett recept på Nutellachokladbollar jag gjorde i veckan, froyon får ni vänta lite med 🙂

Nutellachokladbollar
Ca 6 st

3 dl havregryn
1 dl vatten
2 tsk snabbkaffe
1 tsk honung
3 msk kakao
4 droppar chokladstevia droppar från NutriNick
6 tsk av min hemmagjorda nutella

Gör såhär:
Klicka ut 6 tsk nutella på en tallrik och sätt in i frysen i någon timme.
Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer till en slät smet.
Ta ur nutellan ur frysen. Ta en matsked av chokladbollssmeten och lägg i handen. Tryck in den frusna nutellan i mitten av chokladbollssmeten och rulla till bollar. Rulla sedan i kokos och förvara i kylen.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!