Ett recept som jag absolut inte gjort om på något sätt, inget sukrin eller mjölersättning utan helt enkelt vanliga, fantastiska, hederliga kanelbullar 🙂
Jajemän, jag kan baka även sånt här sernib:) MUMS!!
Klassiska kanelbullar
Ca 20 st
Deg:
1/2 paket jäst
50 g smör
1/2 dl socker
3 dl mjölk
1 krm salt
8 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör
2 tsk kanel
1/2 dl socker
Gör såhär:
Deg:
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Smält 50 g smör i en kastrull och tillsätt sedan mjölken i kastrullen.
3. När mjölkblandningen är rumsvarm häller man i lite av mjölken i jästen. Rör om och låt jästen lösas upp innan du tillsätter resten av mjölken.
4. Tillsätt sedan 1/2 dl socker, saltet och nästan allt vetemjöl i degvätskan och rör om till en slät smet. Arbeta ihop degen tills den enkelt släpper från kanterna på bunken.
5. Låt degen jäsa i 30 min under bakduk!
Fyllning:
6. Blanda 50 g rumstempererat smör, 2 tsk kanel samt 1/2 dl socker.
När degen jäst färdigt arbetar man ut degen med hjälp av resten av mjölet.
Kavla sedan ut degen till en platt deg och bred över fyllningen.
Rulla sedan ihop degen med fyllningen inåt och skär sedan bullarna i valfri storlek!
Låt jäsa i ytterligare 20 minuter.
Pensla sedan med ägg och strö över pärlsocker och grädda bullarna i ugnen på 250 grader i 8 minuter.
Ät och njut 🙂