Jag skulle ärligt talat kunna vara ledig och baka på heltid. Hur under bart hade inte det varit att få serva er med baktips och recept på heltid? Jag hade njutit vill jag lova 🙂
Gjorde en så god blåbärspaj idag som jag verkligen lyckades med, både smakerna och konsistenen även om allt går att förbättrar till nästa gång!;)
Nyttig Blåbärspaj
Smuldeg:
1 1/2 dl rågmjöl
2 1/2 dl fiberhavregryn
3 dadlar
1 banan
2 tsk vaniljpulver
5 tsk kokosolja
1 tsk bakpulver
Bär:
2 dl Blåbär (funkar nog med vilka bär som helst)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjölet, fiberhavregrynen, vaniljpulver, kokosolja och bakpulver i en bunke.
Mixa bananen och dadlarna i en separat bunke och häll sedan över dadelsmeten med mjölblandningen.
Blanda allt till en fast deg och tryck ut hälften av smeten i en form (jag använder en ugnsfastform som är alldeles för stor, måste skaffa mig en springform). Häll över blåbären och smula sedan över resten av degen över. Ringla lite fibersirap från NutriNick över och grädda i ugnen mellan 20-30 minuter.
Jag avnjöt min med lite jordgubbar och vaniljvisp 🙂