Ja, jag satte ihop ett helt nytt recept på jordnötsrutor så fort jag fick hem chokladen från NutriNick.
Dem blev inte lika goda som dem ser ut, DOM BLEV GODARE! Jordnötssmöret i kombo med choklad, ja snickers, är ju magiskt 🙂 Nästa gång kan man säkert testa med lite havssalt på 🙂
Jordnötsrutor med hasselnötter och smält choklad
Jordnötsbottnen:
2 stora msk ekologiskt jordnötssmör fårn Green Choice (jag tycker crunchy är bäst)
2 dl fiberhavregryn
5-8 stevia droppar med smak av choklad
Chokladtoppning:
80 g mörk hasselnötschoklad från NutriNick
2 dl hasselnötter
Gör såhär:
Blanda jordnötssmöret, havregrynen och dropparna med en stavmixer till en slät smet.
Platta till i en form klädd i bakplåtspapper.
Smält chokladen över vattenbad. Hacka nötterna och häll sedan i nötterna i den smälta chokladen.
Häll över chokladblandningen på nötbottnen och låt stelna i kylskåp. Skär sedan upp i rutor och förvara i kyl eller frys.