Recept: Jordnötsrutor med hasselnötter och smält choklad

image

image

Ja, jag satte ihop ett helt nytt recept på jordnötsrutor så fort jag fick hem chokladen från NutriNick.
Dem blev inte lika goda som dem ser ut, DOM BLEV GODARE! Jordnötssmöret i kombo med choklad, ja snickers, är ju magiskt 🙂 Nästa gång kan man säkert testa med lite havssalt på 🙂

Jordnötsrutor med hasselnötter och smält choklad

Jordnötsbottnen:
2 stora msk ekologiskt jordnötssmör fårn Green Choice (jag tycker crunchy är bäst)
2 dl fiberhavregryn
5-8 stevia droppar med smak av choklad

Chokladtoppning:
80 g mörk hasselnötschoklad från NutriNick
2 dl hasselnötter

Gör såhär:

Blanda jordnötssmöret, havregrynen och dropparna med en stavmixer till en slät smet.
Platta till i en form klädd i bakplåtspapper.
Smält chokladen över vattenbad. Hacka nötterna och häll sedan i nötterna i den smälta chokladen.
Häll över chokladblandningen på nötbottnen och låt stelna i kylskåp. Skär sedan upp i rutor och förvara i kyl eller frys.

Back on track

Jag börjar må bättre, fortfarande lite trött men inte alls på samma nivå, och inte alls lika illamående.
Matlusten kommer tillbaka och därmed energin förmodligen. Det blir ju en ond cirkel det där, äter man dåligt blir man trött, är man trött blir det att jag inte har någon matlust och allt går runt i cirklar.
Var i alla all på gymmet i morse, körde ett benpass med fokus på rumpa, otroligt skönt och fick till ett riktigt bra pump in the rump så att säga 😉

Träningshetsen som pågår just nu är grymt kul måste jag säga, det är ju lite av en trend och vem är jag att snacka, jag har också hakat på den. Skillnaden är att jag har tänkt fortsätta med denna för resten av mitt liv, det är en ny livsstil och jag har äntligen hittat rätt, till någon som jag trivs med.
Det farliga i denna träningtrend tror jag är att folk glömmer bort att vila, man är så uppe i sina 2 pass om dagen och så resultatskåt att man glömmer lyssna på kroppen om den skriker vila. För att reservera mig för vissa kommentarer, måste jag ju självklart skriva att alla är olika och behöver olika mycket vila. MIN kropp tror jag behövde 5 dagars vila förra veckan.
Skillnaden som börjar bli med mig är också att jag struntar mer och mer i resultaten just nu, jag tränar för att må bra, resultaten kommer ju när dom kommer.
Det enda jag gör är att ta bilder, det är då jag kan se, när jag jämför dom, att det faktiskt händer grejjer.
Vår hjärna har inget fotografiskt minne, man kan inte se sig själv i spegeln ena veckan och sen nästa vecka ser skillnad, det funkar inte så. Vill man se sina resultat, då är det bilder som gäller, helt klart!!!
Just nu satsar jag på mitt välmående, MITT välmående står helt i fokus. Behöver kroppen vila för att få välmående, ja då ska den minsann få vila några dagar. Thats it! Plus att det faktiskt var lite extra roligt att komma tillbaka till gymmet idag 🙂

KRAM!

image

image

senaste från Mode

#DeliciousNutrition

Igår kom den, igår kom den äntligen! Chokladen, från NutriNick, som jag längtat och väntat på i flera flera veckor 🙂
Och vet ni vad det bästa är, den var PRECIS lika god som jag trodde.
Testade den igår, den med mörk choklad och hasselnöt, MUMS!!!

Vad är det då som är speciellt med dessa chokladkakor? Jo, dem innehåller inget tillsatt socker.
Jämför man med ”vanlig choklad”, exempelvis Marabou mjölkchoklad, innehåller dem uppåt 50 % socker, jämfört med NutriNicks som ligger på cirka 6 % (ej tillsatt socker, kommer naturligt från mjölkpulvret)
Chokladen är istället sötad med Stevia, IMO Fibrer (som används mycket i Quest Bars) och Erythritol (som finns naturligt i frukt och bär).
Kakao är ju välkänt för sin höga halt av antioxidanter, som hjälper oss att hålla oss friska.

Ni kan hitta produkterna på Nutri-Nick.com och bodystore.com exempelvis.
Självklart har jag en rabattkod som ni kan utnyttja när ni shoppar på NutriNicks hemsida, hör av er om ni vill shoppa lagom till löning så kan jag tipsa om lite extra goda godsaker också 🙂

image

image

image

image

Recept: Fantastiskt nöt och russinbröd

Bakmodet fortsätter! Älskar när jag kan baka sånt som inte kräver några komplicerade ingredienser, älskar när jag kan baka något smarrigt av sånt som jag har hemma, i mitt skafferi! Så fick det bli igår! Fick inspiration från ett recept och skippade en del ingredienser som jag inte hade/tyckte jag behövde 🙂

Nöt och Russinbröd
1 limpa

3 dl grahamsmjöl
3 dl rågmjöl
3 dl filmjölk
3 dl naturell yoghurt
2 dl valfria nötter (jag har hasselnötter och mandlar)
2 dl russin (går använda annan torkad frukt)
1 msk rapsolja
1 tsk bikarbonat
1 msk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön

Gör såhär:
Sätt ugnen på 165 grader.
Blanda och hacka alla torra ingredienser jämt fördelat!
Tillsätt filen och yoghurten och fördela ordentligt.
Smörj en form med smör, grädda brödet i 50 minuter mitt i ugnen.

Skälp över brödet i en bakduk och låt det svalna innan uppskivning.

image

image

image

Gårdagens foodshopping

image

Gårdagens mathandling blev det gamla vanliga, massa frukt och grönt, både fryst och färsk, yoghurt, fil, potatis, kalkon och salami med mera. Kyckling och fisk hade vi sen tidigare! Likaså ägg och kvarg!
I mätlådorna denna veckan finns Patriks underbara köttfärslimpa med kokt potatis och skysås, kan det bli bättre?:)

Vad har ni ALLTID i ER matkasse?:)

Kram!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!