Gjorde världens godaste middag igårkväll som även blev lunch tills idag 🙂
Första gången jag testade att göra pizza på blomkål, blir ju supergoottt!
Jag gjorde en lite italiensk variant men här gå rde tju mixa och trixa som man vill egentligen.
Jag ska iaf berätta hur jag gjorde.
Italienska minipizzor på blomkålsbotten
Pizzabotten:
1 färsk blomkål
1 paket mozarella
1-2 ägg beroende på konsistens
salt och peppar
Topping:
Rökt kalkon
Passerade tomater
Soltorkade tomater
Ruccola
Tomater
Ost
Mixa blomkålen med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt sedan mozarellan och mixa till en jämn smet. Tillsätt här efter ägg och kryddor och rör ihop, smaka av med salt och peppar. Klicka ut fyra små bollar på bakpltspapper och smeta ut dem till runda kakor.
Förgrädda i ugnen i cirka 10 minuter på 200 grader.
Efter förgräddningen smetade jag på passerade tomater, kalkon, soltorkade tomater och färska tomater.
10 minuter gräddning i ugnen, toppa sedan med oregano och ruccola.
MUMS!