6 tips på att bli kvitt din kroppsångest! – Skriv kontrakt med dej själv!

Den kalla Celsiusen svalkar så jävla skönt efter en varmt natts sömn. Jag älskar Celsius, men det är något jag dessvärre fått ha uppehåll med då jag helt enkelt inte haft råd på flera år att köpa hem ett flak på väldigt länge! Men när proteinbolage hade kanonpris kunde jag inte låta blir. Den ersätter kaffet helt jävla perfekt nu! Men nu var det inte det jag skulle prata om egentligen, hur jag har råd eller inte råd med Celsius. Det var känsla jag skulle prata om…

En Celsius var standard när jag var som sjukast. Jag hade mina strikta träningsscheman och jag räknade mina kalorier i besatthet. Den får mig inte att känna ångest, absolut inte, men den fick mig att tänka, tänka på känslan jag då hade kontrs känslan jag har nu. Hur jag då i stort sett varje lördag hade ångest för att jag haft min ” treatday” på fredagen, hur jag kände mej tvingad att palla mig upp och träna, även om jag inte ville.. Mitt liv är så annorlunda nu, och jag är så fantastiskt glad att jag den dagen i början av 2015 ringde det där samtalet till Ätstörningsmottagningen och erkände det jag stått ut med i 12 år. Jag har en ätstörning!

Jag vaknade av mig själv vid 07 idag, hur skönt att inte det? Jag ligger kvar och drar mig lite med en Celsius i handen och ska snart dra ut på min absoluta favoritpromenads runda, runt kyrkogården här intill. Då jag har ett stillasittande jobb och just nu har noll motivation till gymmet, vill jag gå 10 000 steg om dagen! Motion och träning har varit viktigt under hela steget från min ätstörning tills dit jag är idag. Det får kroppen att må bra, så är det bara. Så länge det inte går till en besatthet, för ta det på ditt psykiska välmående, då är det fan inte längre hälsa! Jag älskar att gå, och jag älskar att jag idag kan acceptera att det är det jag vill göra. Jag tvingar inte mig själv till gymmet när jag inte vill, jag har inte längre ett skevt mål med att se ut som en bikinifitnessmodell året om eller att gå ner 10 kg i vikt! Jag har som mål att va Fia, att få må bra med Fia och att få vara Fia jävligt länge!

Att jag har lite celluliter på rumpan och låren, synliga bristningar på höfterna och en kanske inte så fast rumpa gör mej absolut INGENTING. Det var inget liv att dagligen försöka bekämpa och motverka alla dom faktorerna. Till slut levde jag ett liv vigt till träning och tråkig kost, livet är mer än så är jag hundra procent säker på! Livet är till för att ha kul och för att njuta! Det är till för att njutas av  mängder av olika sätt, som grillat och jordgubbar med socker och grädde igår till en Celsius och morgonpromenad idag som förmodligen kommer avslutas med en underbar picknick och lösgodis ikväll. Det är så jag vill ha mitt liv, balanserat.

För det var så jag gjorde, jag ställde mej frågan ; Hur vill jag leva mitt liv? Svaret du genuint ger dej själv är det du ska eftersträva. Då gäller det att överrösta demonerna som ger dig ångest i skallen och visar vem som bestämmer. Det är svårt, men det är också det viktigaste steget av allt…

6 tips på att bli kvitt kroppsångest

1. Ställ dig frågan ; Hur vill jag leva mitt liv? Svaret du får är det du ska eftersträva. Tänk på att allt du mår bra av, allt du vill ska få plats i ditt liv ska listat upp. Skriv gärna ner det och förvara det. Påminn dej dagligen om att detta är starten på något nytt… En börjar rill att bli kvitt din kroppsångest!

2. Visa vem som bestämmer! Jag vet hur det känns, du har demoner i huvudet som pratar till dej. ”Gå och väg dej !” ”nej är inte den bullen, då går du upp i vikt” . Här gäller det att ta kontroll över ditt liv och det du vill göra. Det är du som bestämmer, inte personen i huvudet som hela tiden gör saker för att skada och såra dej! När han be dej göra saker, gör tvärtom. Överrösta honom med saker som får dig att tänka på annat. ”Gå och väg dej” innebär alltså, kasta vågen åt helvete!

3. Gör saker som får dig att må bra! Fokusera på vad som gör dej glad respektive mindre glad. Ger gymmet dej ångest, ja men ta en promenad istället.. eller simma, eller dansa, eller cadvsom helst. Det räcker alldeles perfekt och det är ju så jävla härligt. Får det dig att må dåligt är det inte längre hälsa. Hitta det som passar dej!

4. Följ rätt förebilder! Allt som präglar din vardag ska få dej att må bra, det är målet. Vi hänger mycket på sociala medier och inspireras och icke-inspireras dagligen där. Ser till att följa personer som inspirera dej och får dig att må bra. Gör dom inte det, avfölj!

5. Livet är nu! Påminn dej varje dag, när det kanske är jobbigt, att livet är nu. Inte när du gått upp eller ner i vikt. Livet väntar inte och de dagarna du spenderat med kroppsångest är fullt tillräckligt antal, inga fler dagar! Varje dag är en dag du inte får tillbaka, jag antar att du inte vill ligga på dödbädden och inse att du inte levt? Nej, trodde väl det! Livet är nu!

6. Skriv listor! Skriv listor på allt. Allt du känner, allt du vill göra, hur du vill må, hur du vill leva. Allt! Spara dom eller gör om dem. Listor hjälp dej att få fokuset rätt om ångesten är nära, dessutom blir det mer verkligt! Skriv ett kontrakt med dej själv idag, att igår va den sista dagen som du inte försökte må bättre! Kroppsångest tar tid att få bort, men någonstans måste man ju börja! Och ett kontrakt sviker man ju inte om man skrivit det med någon annan, då sviker man inte sig själv heller!

Fler tips, listor och texter om självkärlek hittar ni här 🙂

PUSS OCH ALL KÄRLEK TILL ER!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Viktigt inlägg och så bra inlägg!! 🙂

  Yolanda 2018-06-03 09:24:17 http://mittprivatakrig.wordpress.com/
  Svara
 • Tänk vad länge du bloggat nu Fia! Och din blogg blir bara finare och finare. Jag hoppas verkligen att du känner att du får uppskattning för allt du gör och all tid du lägger ner <3 För oj vad jag kan tänka mig att du gör stor skillnad och hjälper många på vägen mot en sundare kroppssyn. Jag vet att jag kommenterar en del och säkert sagt detta förut men du ska veta att vad du gör uppskattas. Det är viktigt tycker jag!

  Jag hoppas att du har en underbar lördagskväll 😀
  Kramar, Molly

  Molly Olsson 2018-06-02 19:49:16
  Svara
 • du har blivit in förbild

  instagram : emmm_f

  Emma 2018-06-02 12:36:28
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!