5 sanningar till dig som mår dåligt i/över din kropp! <3

Godmorgon torsdag. Idag är första dagen jag faktiskt känner mig lite födelsedagspirrig, det har inte hänt på hela veckan och jag har ett flertal gånger glömt bort att jag fyller år imorgon. Har verkligen inte tyckt att det är något speciellt att fira på senare år, faktiskt 😉 haha. Jaja, lite kul ska det bli ändå, som sagt, man blir ju lite som ett barn all over again.

Okej gullisar, till något lite viktigare än att min födelsedag är imorgon 😉 Ni är många som skriver till mej, och jag bara totalälskar när ni skriver, delar med mig av era storys, om hur ni mår och hur ni känner. Oftast slussar jag er vidare hit, till kategorin Välmående här på bloggen där jag samlar allt som har med kropp och knopp att göra. Ja, egentligen allt som har med Välmående att göra, allt ifrån tips till hur man ska tänka till texter om tankar och känslor ala mej…. Så här kan ni alltid kika in och förhoppningsvis hitta något peppigt ni söker. Men, det bästa är ju att jag fortsätter fylla på denna kategorin med tips och tankar kring kroppen och jag älskar det. Så fortsätt skicka frågor och funderingar och önskemål, för det ger bara mig massa inspiration till texter som ni vill att jag ska skriva. Och det är ju ni som läser bloggen, så självklart ska ni får vara med och bestämma.

Jag blir otroligt tagen av alla era texter, men också otroligt ledsen att ni är SÅ MÅNGA som faktiskt dagligen mår dåligt i era fantastiska kroppar. Det kommer ta tid att ändra på tyvärr, men jag finns här både med stöttning och pepp och tillsammans kommer det bli bättre, det ska jag se till. Denna listan på tips nedan har jag delat med mig av sen innan. Men det är en uppdaterad version som enligt mig aldrig kan bli uttjatad. Jag kommer tjata och tjata och tjata enda tills ni alla inser era kroppars värde, och då kommer jag fortsätta tjata. 😉 För självkärlek är inget man får och sen bara behåller, det är något man dagligen måste bibehålla och öva på att ha kvar, vi gör det tillsammans! <3

5 sanningar till dig som mår dåligt i/över din kropp! <3

 1. Din kropp är unik, sluta dröm om att få se ut som någon annan! Det är otroligt svårt att sluta jämföra sig med andra. ”Åh så snygg hon är”, ”Åh, så smal vill jag också vara” eller ”Wow vilka kurvor den tjejen har, så skulle man ju se ut…”. Tankar som dessa behöver vi stoppa och fokusera på att våra kroppar ser ut som e gör av en anledning. VI behöver sluta lägga energi på sånt vi inte kan förändra och börja fokusera på att göra våra liv till dem bästa, de liv som vi önskar leva!
 2. Allt du ser i media och på sociala medier är inte sant! Bristningar, celulliter, gropar i låren och ojämnheter är fortfarande något som retuscheras i media. Men bara för att det inte syns innebär det inte att det inte finns. Långt ifrån allt på sociala medier är äkta och det är så enkelt att bara ladda ner en app och retuschera en bild till perfektion. Allt ifrån att smala till midjan till att förstora rumpan till att minska låren. Den perfektion du eftersträvar kanske inte ens finns i verkligheten, var snäll mot dig själv och trivs med dej själv!
 3. Hälsosamma kroppar kommer i olika storlekar och former. Vi har en bild av hur en hälsosam kropp ser ut, antingen är den väldigt smal eller väldigt vältränad eller både och. Här har media en stor påverkan på vårat psyke, de visar endast smala och vältränade kroppar i kombination med dessa texter om just hälsa. Hälsosamma kroppar har ingen vikt, heller ingen storlek. Jag tränar och äter va jag anser som bra mat, med inslag av gotte i mellanåt såklart, och jag är varken smal eller muskulös. Förstår ni!? Hälsosamma kroppar, välmående kroppar ser olika ut!
 4. Din kropp är perfekt! Även om du kanske inte ser det nu eller ens förstår det, så tänker jag berätta för dej… Din kropp är perfekt. Det finns ingen annan som är som dig eller har en kropp som dej, du är helt unik och hur coolt är inte det!? Du är den enda i världen med din kropp. Herregud, det är ju ascoolt. Va stolt över den, älska den. Den älskar dej så mycket!
 5. Livet är nu! Livet är alldeles för kort för att drömma och önska saker som ändå inte går att få. Det är totalt meningslöst att spendera tid på att önska att man var någon annan… Det kommer aldrig att hända, fina du. Livet är nu, det är ditt och du kan göra vafan du vill med det. Spendera inte det genom att hata något så fantastiskt som dig själv och din kropp. Snälla! Spendera det på att uppfylla drömmar, göra saker du mår bra av. Spendera det på att älska, dej själv först och sen andra som förtjänar din kärlek! <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Gud vilken bra text och fina råd ?
  Jag förstår egentligen inte varför man håller på så där. Jag har alltid känt mig mer eller mindre missnöjd med något på min kropp. Jag har fött 2 barn och faktum är att jag börjar mer och mer trivas i min kropp som den är. Precis som du skriver handlar det om välmående och för det behövs inte en vältränad slank mage. Försöker tänka Ät njut och röra mig så mår jag bra ?

  Emma 2019-01-10 21:12:05
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!