Recept: Banana Split till frukost

Godmorgon fina ni. En utav mina nya favoritbloggar (som jag nämnt tidigare) bjuder ofta på snabba, enkla och så spännande recept. Jag älskar det! jag hatar att baka grejjer som innehåller ingredienser som inte till vardags har i skafferiet eller kylskåpet. Man vet ju hur det blir, man behöver åka och handla, sen är det en pytteliten del som behövs i receptet och sen blir det stående och slängs sedan för att man ändå aldrig använder det? Någon som känner igen sig? 😉

I vilket fall som helst, min Metromode kollega Cassandra är grym på denna typen av recept utan att vara en renodlad receptbloggare (hennes blogg hittar ni här) och så blev det även med detta recept.  Kankse ni har hört talas om Pom & Flora, en restaurang i Stockholm? jag har hört mängder med gott om den men aldrig varit där och testat. När jag såg detta receptet som Cassandra enkelt hade kastat ihop hemma som är en variat på en kreation från Pom & Flora blev jag genast förtjust. I NEED TO TRY THIS! Vad passade inte bättre än att göra det igår när jag och min Casandra hade frukostmöte 🙂

Orginalreceptet hittar ni här, nedan delar jag med mig av min variant 🙂

Banana Split

4 dl grekisk yoghurt

1 banan

Vaniljpulver efter smak

Granola/Mueslie

1 dl Jordnötssmör

Kokosflingor/Kokoschips

Sirap att ringla över

Gör såhär:

Vispa den grekiska yoghurten med elvisp tills den blir något fluffig. Blanda ner vaniljpulvret så det fördelas i hela smeten. Sleva upp yoghurten i två tallrikar. Toppa med valfri mängd Granola/Mueslie. Skala bananen och skiva den på mitten och placera den på toppen av yoghurten och granolan. Strö över kokosflingorna/kokoschipsen och ringla sedan över sirap. Toppa till sist med en stor klick jordnötssmör!

Till detta serverade jag också mitt egengjorda Hallonbröd med frukt, ost och grönsaker. Receptet på brödet hittar ni här 🙂 Njuut av en så god frukost!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!