Recept: Banana Split och Blåbärsfrallor

Heeej kompisar och välkomna till ännu en morgon hos Fia! Gårdagens frukost som jag bjöd Allis på blev succé och jag tänkte därför dela med mig av receptet på kombinationen till er 🙂 Jag bjöd på en frukostvariant av Banana Split och nygräddade Blåbärsfrallor. Båda recepten finns redan här på bloggen men dessa två varianter gjordes med en twist och förtjänar verkligen ett eget inlägg 😀 Önskar ni fler härliga frukostrecept samlar jag allt här (Klick!) !

Så, vi börjar med receptet på Banan Split tycker jag så kommer Blåbärsfrallorna längre ner 🙂

Banana Split (Frukostvariant)

Recept för 2 personer, halvera receptet om det ska vara till 1 person.

4 dl Grekisk Yoghurt

1 stor banan (alternativt 2 små)

Sirap

Sylt/Jordnötssmör

Valfri topping så som nötter, granola med mera

Vaniljpulver

Kokoschips/Kokosflingr

Gör såhär:

Mät upp 4 dl grekisk yoghurt i en skål och häll över önskad mängd vaniljpulver. Rör om och smaka av. Vispa sedan yoghurten lite fluffig med en elvisp. Lägg upp i två skålar. Om du har en stor banan, dela den först på mitten och sen på mitten på längden och lägg över yoghurten. Har du två små bananer så delar du dem endast på mitten på längden. Ringla sedan över sirap, toppa med kokosflingor, önskad granola eller nötter och till sist en klick sylt eller jordnötssmör. Njuut!

Frukostskålarna är handgjorda och köpta på Rhodos! Jag har letat som en galning efter liknande att tipsa om men hittar det inte tyvärr. Lovar att tipsa så fort jag hittar något ❤

Blåbärsfrallor

Ca 4-6 st beroende på storlek

5 dl mjöl (vetemjöl)

2 msk sirap

2 1/2 dl vatten

1 nypa salt

2 dl frysta blåbär

1 msk bakpulver

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda först mjölet, saltet och bakpulvret i en bunke. Blanda sedan ner resten av smeten. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt och forma sedan 4-6 runda bollar av smeten med lite mjöliga händer. Låt sedan frallorna gräddas i ugnen i 10-15 minuter beroende på ugn. Håll koll så de inte bränns. Ät och njut direkt 🙂 MUMS!

 

 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!