Veckans fråga: Hur har du gjort för att bli så bekväm i din ”mammakropp?”

Glad måndag mina solstrålar. Wow, snacka om sensommarvärme, i alla fall här nere på västkusten. Igår visade termometern hela 29 grader. Och det var just den dagen, varmast av dom alla, vi skulle köra lite flyttlass till nya huset. Men det gick bra, mer om det senare 🙂

Jag får ju mycket frågor, dagligen, som kan handla om allt möjligt. De som är återkommande, påminner om varandra tycker jag om att dela såhär. Då det är fler som vill veta är det liksom härligare att dela med sig till er alla, för kanske finns det något som även ni vill veta 🙂

Jag tänker att det ska bli ett sånt här inlägg i veckan beroende på hur mycket frågor jag får såklart 😀 Jag körde en liten frågestund på Instagram här om veckan där ni fick ställa frågor som ni önskade lite utförligare svar på. En utav dem var just denna. En fråga som jag fått av många sen jag fick Ingrid och som helt klart är värd att svara på såhär.

Hur har du gjort för att bli så bekväm i din ”mammakropp?”

Åhh, ibland önskar jag verkligen att jag hade ett konkret svar på era frågor. Att det var som ett recept liksom. Följ det som står på pappret så blir det bra. men dessvärre finns det inget sånt när det kommer till detta.

Sanningen är att jag knapp reflekterar alls över min kropp längre. Jag har accepterat den helt enkelt. Jag är fullt medveten om att den har förändrats sen min graviditet och efter jag fött Ingrid, jag ser förändringarna i spegeln, men det är liksom inget jag reflekterar över. Jag ser mina bristningar, jag ser den överblivna huden på magen, min bröst som blivit så mycket större, jag ser mig.

Jag är otroligt tacksam att allt jobb med min kroppsacceptans var gjort redan innan jag blev gravid, det har gjort att jag idag inte grubblar så mycket över det utan istället kan se vad den skapat, vad den gör. Hade jag inte jobbat så hårt med mig själv hade förutsättningarna sett helt annorlunda ut och jag hade troligtvis haft svårt att acceptera mig själv nu, likväl som jag hade haft svårt att acceptera mig själv redan innan graviditeten.  Så någonstans handlar det nog inte så mycket om kroppen i sig, utan istället acceptansen till oss själva. Den är svår att hitta, men det går, det gör verkligen det.

I ett tidigare inlägg har jag delat med mig av tips på hur man kan göra för att bli mer bekväm i sin ”mamma”kropp. Jag delar dom mer än gärna igen samt att jag lägger till ett gäng punkter som jag tycker kan vara värda att tänka på. 😀

7 tips på hur man blir bekväm i  ”mamma”kroppen!

  1. Förstå hur cool kroppen är! Fatta hur cool kroppen är hörrni och när man väl fattar det går det liksom inte hata den.
  2. Följ rätt personer på Instagram och sociala medier överlag! Se till att ha personer i flödet som får dig att må bra och som inspirera dej. Vi hänger så mycket på sociala medier och spenderar så mycket tid där, därför är det så viktigt att vi följer personer som inspirerar oss och får oss att må bra. Så, rensa om där finns massa personer som bidrar till negativa känslor hos dig och leta efter nya inspirationer att följa <3
  3. Njut av tiden som nybliven mamma! I vanlig ordning är tidningar och andra medier otroligt duktiga på att prata viktnedgång och kroppsförändring. ” Gå ner dina mammakilo på 4 veckor!” med mera. NEEEJ till det fina ni! Njut av livet och tiden, det är verkligen en tid som inte kommer tillbaka. Njut av livet som nybliven mamma istället, återigen, kroppen är ascool!
  4. Vågen har vi väl redan kastat ännu? En punkt jag kanske inte ens behöver nämna eller, jag menar, ni bör ju ha slängt den vid det här laget? Om inte, its time. Släng vågen!
  5. Jämför dig inte med andra! Våra kroppar alla olika. Vissa återgår till sin kropp som de hade innan graviditeten, vissa gör det inte. Vissa återgår snabbare, andra långsammare. Alla kroppar är olika, därför ska vi inte jämföra oss med varandra. Fokusera på dej själv, ge dig själv kärlek som energi istället för att förspilla den på att jämföra dig med andra! <3
  6. Landa i att acceptera dig själv. Jag tror det viktigaste är att landa i att acceptera sig själv och den kropp man har blivit tilldelad. Jag kastar aldrig skit på min kropp längre och jag skulle aldrig få mig att göra det heller. Någonstans har jag väl landat i att vara mig själv och reflekterar inte över min kropp alls längre. Min kropp är en kropp som vilken kropp som helst. Sträva efter att acceptera dig själv. Du är skapt till dig själv och inte till att vara någon annan. Livet går ju faktiskt ut på att leva ditt liv, inte någon annans. Acceptera att du är du, en gång för alla.
  7. Livet går, lev det. Bestäm dig för vad som är viktigast. Att ha en specifik siffra på vågen, att ha en mage som ser ut på ett visst sätt eller att leva det liv vi blivit tilldelade? Jag tror svaret är ganska enkelt. Vad är vikten och storlek på magen i förhållande till ett helt liv som ska levas? Ingenting. Jag vill aldrig ligga på min dödsbädd och inse att jag levt hela mitt liv jagandes efter en siffra på vågen eller ett liv där jag inte kunnat acceptera min mage. Livet är nu, lev det <3

Jag har tidigare skrivit många inlägg med samma tema, hur man lär sig känna kroppsacceptans, övningar till kroppsacceptans. Allt samlas här (Klick!)under kategorin välmående. Kika gärna där för mängder med tips och övningar <3

Du har ett liv, lev det fina du! <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!