Räkfrossa för oss ikväll!

Glad lördag!!
Hur mår ni? Har ni en fin helg?
Här är det lugnt:)
Jag har precis jobbat lite och ska strax dra iväg till Willys i h ha ska till kvällens räkfrossa!
P jobbar så tänkte ha det färdigt när han kommer hem ikväll!
Men alltså vad har man mer till en räkfrossa? Mer än räkor och aioli typ? Tänkte lite bröd och kanske någon paj, några andra tips?:)
Så gott i vilket fall!
Tänkte försöka baka lite också! Så jag kan bunkra upp med lite recept och släppa på bloggen i mellanåt, märker ju att ni gillar dom:)
Några önskemål på bakning förresten? Bara kommentera 🙂
Bounykakan gick hem hos Allis iaf så den kommer upp på bloggen i nästa vecka 🙂

Hoppas ni får en härlig lördagskväll hörrni!!:)

PUSS!!

image

image

Recept: Godistapas

image201-1024x768

Heeej finisar!
Jag kikar in med ett lite udda recept till frukosten denna lördag. Jag rotade runt lite i mitt arkiv och hittade nämligen detta som jag gjorde för nästan exakt ett år sedan och som jag döpte då till godistapas. 🙂 Detta minns jag blev så gott och jag har tänkt göra om det så länge 🙂
Perfekt till kvällens godsaker och funkar ju alldeles utmärkt att bjuda på om man ska ha gäster kan jag känna. Nyttigare alterntiv är det ju också vilket är hur grymt som helst! 🙂
Minns att äppelbollarna var grymt goda iaf, nötchokladen lika så:)
Skriv gärna en kommentar om vad ni tyckte när ni har testat 🙂 Tror jag ska bygga på konceptet lite med lite annat smått och gott 🙂
image200-768x1024

Äppelbollar

1 dl fiberhavregryn
1 äpple
1 msk smör
1 msk honung

Gör såhär:
Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer eller matberedare, rulla smeten till små bollar i önskad storlek och stek dem i lite smör så dem blir krispiga. Ringla lite honung över och toppa med lite kanel.

image194-838x1024


Apelsinchoklad

1-2 apelsiner
Mörk choklad

Gör såhär:
Skär 1- 2 apelsiner i tunna klyftor och lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält lite mörk choklad (tips på choklad här) och ringla över apelsinklyftorna. Låt stelna i kylen innan servering.

image195-1024x1024

Choklad och nötkaka

1 påse naturella nötter ( jag använde en blandning från garant)
Lite smör
1-2 tsk honung
1 mörk chokladkaka ( här eller Marabous 86 %)

Gör såhär:
Smält chokladen över vattenbad.
Stek nötterna i lite honung och smör.
Häll sedan över chokladen i en form klädd i bakplåtspapper och häll över nötterna.
Toppa med lite kokos och låt stelna i kylen.
Skär sedan upp i lagom stora bitar.

senaste från Mode

Recept: Bananchoklad chiapudidng

DSC_2920

DSC_2940
God morgon härliga fredag!

Vi är uppe i ottan för att åka och besiktiga bilen, HEJJA SMY! Måtte du hänga med några år till. Får seriöst separationsångest över att tänka tanken att inte ha min lilla nyckelpiga kvar!
Sen då? Ja du 🙂 Det blir en runda till Helsingborg för att hälsa på bästa Maria som jag inte har träffat på sjukt länge! MYS.
Sen lite planering med Hannah och lite mys ikväll 🙂
Vad ska ni göra? Några speciella planer till fredagsmyset? 🙂

Denna goda frullen gjorde jag i onsdags morgon, så god smak blev det, älskar kombinationen av banan och choklad 🙂 MUMS. Jag drack också varm oboy till. Kan inte minnas när drack oboy senast alltså men sååååå gott 🙂
Testa, den blir nog som godaste om ni gör den ikväll och låter den stå över natten till morgondagens lördagsfrukost.
DSC_2933

DSC_2946

DSC_2949

Bananchoklad chiapudding

2 1/2 dl naturell yoghurt
1 ekologisk banan
2 msk kakao
3 msk chiafrön
1 tsk honung

Gör såhär:
Mixa mjölk, banan, kakao och honung i en mixer tills den blir slät. Tillsätt sedan chiafröna och rör om.
Låt stå i kylen i minst 2 timmar (gärna över natten).
Toppa sedan med lite banan, kokos och lite lite kanel.
MUMS!

Härligt med vinter?

DSC_2919

DSC_2926

DSC_2939

DSC_2943

DSC_2950

Ja lite måste jag nog säga ändå. Jag gillar egentligen inte vinter alls, jag är mer av en sommar, sol och värme människa men Halmstad har bjudit på helt fantastiskt väder i några dagar trotsallt. Riktigt kallt har det varit och lagom mycket snö.
Så länge det inte är slask så är jag nöjd iaf!

DSC_2959

DSC_2963

DSC_2964

DSC_2976

I söndags var det en så härlig dag så var sjukt fotosugen. Sagt och gjort tog jag med mig kameran ut till Tylösand. Synd var det att jag var ensam, ingen som kan ta kort på mig då ju 😉 Det bor nog trotsallt en liten modell i mig. Har insett att jag faktiskt tycker om att stå framför kameran, lika mycket som att fota själv.
Vi får väl se vad framtiden spår, kanske finns en chans för mig som plussize modell trotsallt;)

PUUUUSSS!!!!!

DSC_2990

DSC_2992

DSC_3012

Recept: Supergröt med björnbär

image

image
God morgon allihopa!
Vilken fin respons jag fick på gårdagens inlägg om bröllopet, tack snälla ni!
Har bog inte fattat det riktigt ännu! Man är så uppe i planering av allt att man inte hinner reflektera så mycket över det helt enkelt!:) Men jag ska bli bättre på att njuta.

Gårdagen bestod av jobb och middag med vänner, en riktigt taco-kväll blev det och en jäkla massa skratt! Varför slutar alltid alla våra samtal om sex? Någon mer ön jag och mina kompisar som alltid hamnar i det området i slutet av träffarna!
I vilket fall som helst bar det fantastiskt och jag skrattade så tårarna rann. Den bästa känslan om ni frågar mig.
Idag blir det också lite jobb och sen en del fix hemma, förhoppningsvis lite bak och sen poddinspelning.
Bjuder på ett recept på en gammal goding, ja i brist på annat men imon kommer ett nytt, färskt recept på banan ovh chokladchiapudding! Men denna gröten vill ni inte missa heller, det lovar jag er!
Vi hörs sen med lite bilder från helgen!
PUSSSSSS PUSSS!
image

image

Supergröt med blåbär och björnbär
1 port

1 1/2 dl fiberhavregryn
3 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
1/2 msk linfrö
1 tsk flytande honung
Lite salt
1 dl mjölk
1 näve björnbär
1 näve blåbär

Gör såhär:
Bland fiberhavregryn, vatten, vaniljpulver, linfrön, salt och 1/2 msk honung i en kastrull och koka upp under omrörning tills vattnet är borta.
Häll upp gröten i en skål och häll sedan över mjölken. Toppa med björnbär, blåbär och resten av honungen.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!