Ni frågar, jag svarar! 20 frågor om allt!

 

Heeej kompisar! Hoppas ni har en superdupermega härlig torsdag änsålänge 🙂 Mion tillbringas i sängen med datorn framför mig. Dags att ge er svar på alla frågor som ställdes på en frågestund jag hade på Instagram igår. Att svara på frågorna på Instagram i alla ära men här får jag möjlighet att ge er utförligare svar samt att svaren inte försvinner efter 24 h utan faktiskt finns kvar 🙂 Jag kommer köra sånna här inlägg lite då och då då jag själv tycker det är så himla kul att svara på alla frågor som ni dagligen har. Idag blir det en mix av kroppspositivitet, livet, hårfärger, navelpeircings, graviditet med mera 🙂 Kommer dela upp denna frågestund i två inlägg så idag börjar vi med dem 20 första 😀

Fråga 1:

En lite konstig fråga kanske men hur kommer du göra med din navelpiercing nu när magen växer?

Svar:

Ingen konstig råga alls 🙂 Jag har redan tagit ur den och har gjort det sen några veckor tillbaka 🙂 Jag valde helt enkelt att göra det för att slippa för stora ärr kring den. Men jag vet ärligt talat inte om det gör någon skillnad. Ärr blir det ju ändå 🙂 men det kändes tryggaste för mig att ta ut den. Växer det igen så gör det, annars kan jag sätta i den igen när Lillis är ute 🙂


Fråga 2:

Finns det risk att man blir gravid om man har sex två dagar innan ägglossning?

Svar:

Nu är jag nog egentligen inte rätt person att ge något biologiskt svar på detta men motfrågan är; hur säker är du på att man du har ägglossning en specifik dag? Använder man en app kan det vara missvisande och inte alls visa ditt riktiga ägglossningsdatum där du faktiskt har ägglossning. Sen har jag hört att spermier kan leva kvar inom en också, men det vet jag inte hur sant det är. Vill man veta sin exakta ägglossningsdag skulle jag rekommendera ett ägglossningstest 🙂


Fråga 3:

Tänk om bebisen vill vräka sig själv långt innan beräknat datum? Tankar kring det?

Svar:

Hmmm vad skulle jag ha för tankar kring det? 🙂 Det är inget jag går runt och tänker på om jag ska vara helt ärlig. Händer det så händer ju det, inte så mycket jag kan påverka och heller inget jag kan förbereda mig på mentalt heller liksom 🙂 Men naturligtvis vill jag ju att bebisen ska vara kvar så länge som den behöver i magen 🙂 Men jag har en känsla av att den kommer komma något tidigare ändå!

 


Fråga 4:

Blev du tvungen att ta ut navelpiercingen nu under graviditeten?

Svar:

Tvingad och tvingad, det blev jag ju inte. Alla gör ju som dem vill men för mig kändes det bäst att ta ut den då jag helst inte vill att det ska spricka eller på något sätt töjas ut. Det kanske det gör ändå, vad vet jag men det kändes tryggast för mig att göra det 🙂


Fråga 5:

Varför dricker du Pepsi Max varje morgon?

Svar:

För det har blivit lite av min gravidgrejj. Jag tycker det är så enormt gott på morgonen och längtar efter det kvällen innan. Vill ha den lilla lilla koffeinkicken från det. Drack ofta Celsius/Nocco på morgonen innan vilket jag älskar men det kan/vill jag ju inte dricka nu så då blev det Pepsi Max istället 🙂

 


Fråga 6:

Hur mycket Pepsi Max dricker du typ om dagen?

Svar:

Jag dricker 1-2 brukar om dagen 🙂 Har ganska bra koll på hur mycket man rekommenderas att dricka 🙂


Fråga 7:

Har du funderat på att skriva en bok?

Svar:

Jajemän, det har jag. Vem vet, kanske det redan är i rullning 😉


Fråga 8:

Vilken vecka är du i nu?

Svar:

Nu är jag i vecka 25. Har gått 24 + 2 hela veckor 🙂 Jag skriver varje vecka en graviduppdatering på bloggen, ni hittar dem här 🙂


Fråga 9:

Råd till de som lider av ätstörningar?? Du är fantastisk!! <3

Svar:

Tack snälla söta du! Och jaaa, denna frågan får jag så ofta och har massor med råd. Jag skriver mycket om just tips och råd under kategorin välmående som ni hittar här om ni vill läsa lite mer detaljerat.

Men några råd är:

 1. Ställa sig frågan hur man vill leva sitt liv? Det är du som bestämmer det. Inte demonerna i huvudet och du kan övervinna dem. Det är du som bestämmer, ingen annan <3
 2. Sök hjälp! Inga tankar om ”är jag sjuk nog”. Alla är vi olika och upplever olika saker olika jobbigt. Sök hjälp. Hjälpen finns där och den är fantastisk!!
 3. Om du väger dig, släng vågen!!! Den är inget bra överhuvudtaget så slängde den bara rakt ut genom fönstret typ!!!

cof


Fråga 10:

Jobbar du alltid hemifrån eller har du något kontor?

Svar:

Jag jobbar alltid hemifrån 😀 Tycker det är så skönt 😀 Och speciellt nu när jag är gravid, enormt skönt att kunna vila när jag känner att jag behöver!


Fråga 11:

Hur kan man få bättre självkänsla & känna att man inte måste se perfekt ut för att räcka till?

Svar:

Åhh vilken toppenfråga! Detta pratar jag massor om i vanliga fall och har flera inlägg om just detta som ni hittar här, men här kommer några av mina bästa tips!!

 1. Följ rätt personer på sociala medier! Börja se över vilka du följer på sociala medier! Där ska bara finnas personer i flödet som får dig att må bra, likasinnande människor som inspirerar dej och som inspirerar dej till att tycka om dig själv och må bra!
 2. Kör spegelutmaningen! Ställ dej i spegeln och säg 5 bra saker om dig själv/till dig själv. Skriv ner dom på en lapp, gör kopior och spara lite här och var och ta upp och läs när det behövs <3 Gör detta varje morgon!


Fråga 12:

Hur hamnade du i Halmstad? 🙂

Svar:

Jag har alltid hängt mycket i Halmstadstrakten sen jag va liten. Från att min mormor och morfars sommarhus lite utanför till fest i Halmstad på somrarna under tonåren. Men i Halmstad hamnade jag 2012 då mitt ex bodde här och jag flyttade hit för det. När det tog slut så hade jag byggt upp mitt egna liv och ville stanna och sen dök mannen i mitt liv upp på Hallarna 😀 Så jag har blivit kvar och känner aldrig för att flytta! Jag älskar Halmstad.


Fråga 13:

Vad hände med IAMPROUD!? Är du inte med där längre?

Svar:

IAMPROUD finns fortfarande kvar och Casandra är en utav mina närmsta vänner men nej, jag är inte längre med och driver IAMPROUD. För mig fanns inte tiden riktigt när jag började satsa fullt ut på mitt egna företag och mitt egna jobb 🙂 Men IAMPROUD är grymt och jag är stolt över att ha varit en del av det och att ha Casandra som en av mina bästa vänner 3


Fråga 14:

Hur blir man kroppsaktivist?

Svar:

Jag kallar inte mig själv för kroppsaktivist då jag upplever att aktivister oftast jobbar emot något medans jag väljer att jobba för något 🙂 Jag jobbar för allas lika kroppsvärde och för att alla ska älska sig själva, inte emot kroppsideal eller en viss kroppsgrupp 🙂 Istället kallar jag mig för kroppspositiv inspiratör 🙂 Men ja, hur blir man det? Mitt bästa svar är, BARA KÖR! Hitta något som du älskar, det du brinner för och skapa din egen grejj utav det. Jag har på senaste tiden hört en del som är rädd för att skapa den typ av konto då de anses ha en normkropp vilket är HELT FEL! ALLLA kroppar behövs i media. Inte bara en viss kroppstyp, utan alla!!! 🙂 Så starta ett instagramkonsto, hitta din nish och kör 🙂 Alla behövs <3


Fråga 15: 

Du har ofta klänning, fryser du inte under de kalla årstiderna?? Hur löser du det? 🙂

Svar:

Haha jaaa jag älskar ju klänningar! Och är inte mycket för byxor faktiskt om det inte är supervida och superbekväma då såklart 😀 Är jag inomhus så brukar jag köra med bara klänning, ska jag ut så kör jag med strumpbyxor, tjockare modell 🙂 Och är det superkallt och jag ska vara ute ett tag (som på Island) körde jag med strumpbyxor och underställ under 🙂 lager på lager kör jag gärna med och det funkar megabra 😀


Fråga 16: 

När gjorde du din näspiercing? Gjorde det ont? Hade du en liten sten först?

Svar:

Jag gjorde den i oktober 2017 när jag var uppe i Stockholm 🙂 Nej, det gjorde inte speciellt ont. Inte alls som navelpiercingen, fy fan, det värsta jag någonsin gjort!!!! Men jaaa, jag hade först i en sten. Jag fick inte lov att ha ring först för det gjorde det svårare att läka tydligen. Men läkningen tog lååååångt tid. Tror det tog ett år för min näspiercing att läka. Men jag har not dåligt läkkött också, kan bero på det. Har alltid haft otur med allt sånt där, tatueringar och så 😛 hahaha


Fråga 17:

Hur tänker du när du ser något på din kropp som är mindre vackert? Ändrar tanken?

Svar:

Oj, vilken grymt bra och grymt svår fråga!!! Jag tittar ju inte på mej själv med kritiska ögon längre, jag granskar aldrig min kropp som jag gjorde förr. Utan har mer accepterat det som är så att säga. Men, om jag skulle känna så så brukar jag bara slå bort tanken. Jag har övat i så många år på det att jag gör det per automatik nu. Jag skakar bara på axlarna och tänker att det inte spelar någon roll, jag duger som jag är helt enkelt. Lite luddigt svar kanske men det är så jag gör <3


Fråga 18:

Gör det ont att vara gravid!?

Svar:

En bra fråga!! Och något som är otroligt individuellt. Jag skulle säga att det inte gör ont att vara just gravid utan att det snarare är de saker som kommer av graviditeten som gör ont. Exempelvis foglossning och liknande. Jag kunde även ha lite ont i magen i början, i samband med att livmodern växte, kändes som mensvärk typ. Men nej, jag upplever inte att själva graviditeten i sig gör ont 🙂


Fråga 19:

Äter du vitaminer under graviditeten och i så fall vilka?

Svar:

Nej jag äter inga tillskott av vitaminer nu. Det gör jag inte i vanliga fall heller då jag inte tror på det. Jag får i mig naturliga vitaminer i kosten jag käkar. Och vad jag förstod det som på min barnmorska, som frågade mig om detta, ska man vara försiktig med vitaminer i samband med graviditet. Det finns inga studier kring det tydligen. Rådfråga din barnmorska, dem vet vad som är rätt för just dig utifrån dina värden och prover. Vissa behöver ju tillskott av något, vissa inte 🙂


Fråga 20:

Hur länge kör du Yoga på morgonen?

Svar:

Det är alltifrån 10 minuter till 40 minuter. Beroende på min dagsform och ork lägger jag upp mina yogapass olika. Vissa dagar består det bara av stretch och lite längre avslappning, vissa dagar vill jag köra mer styrka med den längd jag känner för 🙂 Så det är väldigt olika 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!