Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Självkärleksmåndag – Steg för steg till Självacceptans

Heeeej kompisar! Hoppas ni mår fint denna härliga måndag och att ni fått njuta av en riktigt fin helg!  Har ni gjort något speciellt? Vår helg har spenderats hemma och på Gekås, med resten av Sverige ungefär. Fy satan vad folk där va men hjälp va mycket vi fick handlat till Lillis, så himla skönt att kunna stryka lite saker på listan 😀

Som rubriken lyder har jag en idé till ett återkommande tema här på bloggen. Ni som hängde med mig på Youtube minns kanske att jag körde självkärlekmåndagar där i mellanåt och dem avsitten var verkligen uppskattade av er 🙂 Likaväl de inlägg jag postar här om just kroppskärlek, kroppsacceptans och positivitet gentemot sin kropp brukar vara uppskattade från er. Men, nu till en fråga som jag skulel vilja att ni svarar på. Hur ofta tycker ni jag ska köra Självkärlekmåndag!? Varje måndag känns lite ofta tycker jag men varannan, var tredje? En gång i månaden? Please, berätta vad ni tycker och vad ni känner, det är ju trotsallt ni som läser bloggen och ska tycka det är kul att läsa liksom 😀 Så snälla, släng iväg en kommentar med er åsikt! Jag har full koll på hur många ni är som är inne och läser och hur många som kommenterar, just sayin 😉

 

I vilket fall som helst börjar vi denna veckan med ett inlägg om just självkärlek. Hur jag lärde mig att trivas i min kropp är en återkommande fråga. Därav tänkte jag, steg för steg, berätta för er hur jag gick till väga för att finna kroppsacceptans och ro i mig själv 🙂 Detta är ju naturligtvis olika för alla och allt hjälper långt ifrån alla, men detta är mina tips och hur jag gick tillväga. 🙂

 

Steg för steg till kroppsacceptans

Steg 1: Bestäm dig!!  Detta är nog största och svåraste steget att ta men det viktigaste. Att bestämma sig för att må bra måste man ha gjort för att kunna ta sig dit man vill. Jag vaknade upp och hade bestämt mig och har sen den dagen inte haft tankar på att vilja återgå till det jag en gång levde i. Välj livet, för det pågår just nu!! <3 Jag VÄGRAR att ligga på min dödsbädd och inse att hela mitt liv har gått ut på att vantrivas i min kropp och dagligen räkna kalorier, NO WAY! Likväl som du varje måndag bestämmer dig för att banta eller gå ner i vikt, bestäm dig för att må bra!!!!

Steg 2: Kasta vågen och radera skitappar på mobilen!! Nu när du har bestämt dig för att självkärlek och kroppsacceptans ska bli ditt nya jag så kommer steg 2, mitt absoluta favvotips som är med i alla mina listor. Kasta vågen! Tillsammans med det kommer också radering av kaloriappar på mobilen. Bort med dessa grejjerna, ut ur ditt liv. Du behöver dem inte. Det är bara ett sätt för din hjärna att kontrollera dig. Men nu är det dags för dig att ta kontroll över dig själv. Och då är din vikt och vilken siffra vågen visar helt jävla ointressant!!

Steg 3: Välj tillvägagångssätt!! Vill du söka hjälp eller klara det på egen hand?! Detta är ju såklart olika från person till person men jag tror att ALLA skulle må bra av att få prata med någon om saker som tynger en. Så min rekommendation är att söka hjälp! Den finns ju där så varför inte!? Antingen via en ätstörningsmottagning eller via din vårdcentral som hjälper dig vidare till kurator. Men som sagt, här måste du själv välja. Kom inte med ” Jag är inte tillräckligt sjuk för att söka hjälp” argumentet bara. Alla har rätt till hjälp, alla är olika och upplever saker olika jobbigt. En grejj som kanske är en stor grejj för dig kanske är liten för någon annan och vise versa. Jag sökte mig till ätstörningsmottagningen som i sin tur hjälpte mig med KBT, det bästa jag har gjort!!

Steg 4: Daglig påminnelse!! När de 3 stegen ovan är gjorda gäller det att dagligen påminna dig själv om varför du gör detta! denna resan kommer vara enormt viktig för dig! Den ska ta dig från att vara den egen värsta fiende till fin absolut bästa vän! Skriv lappar och läs upp för dig själv. Skriv i en bok varje morgon varför du gör detta. Påminn dig själv vad ditt mål med hela denna resan är och vart du vill komma och hur du vill må!!! <3

Steg 5: Ta åt dig av hjälpen du får!! Detta steg kanske framförallt hjälper om du sökt hjälp men kan även användas om du inte gjort det. Om du sökt hjälp gäller det att ta åt dig av den hjälp du får. det är inte bara kuratorns förtjänst att du ska bli frisk, det är även din och en kurator kan inte hjälpa dig om du inte vill bli hjälpt. Ta åt dig av hjälpen du får, va öppen med dina känslor, prata och gör de övningarna du får som ska göras hemma. Söker du inte hjälp har jag mängder med övningar under kategorin Välmående (Klick!) som kan hjälpa dig! Övningar som jag fick ta del av när jag sökte hjälp!

 

Dessa är alltså de steg som lagt grunden för där jag är idag! Hur jag började för att komma hit!

Önskar ni tips på övningar att göra efter dessa steg?? Braa!!!!! Jag har massor med sådana men har samlat några här (Klick!) 5 tips för ökad självacceptans heter inlägget 😀

Nu kör vi, detta året blir ditt år!

All kärlek till er och glöm inte kommentera om frågan jag ställde ovan!!

Kraaaam och Puss!!!

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Varannan måndag kanske är rimligt (men helst varje om du frågar mig)? Blir alltid så inspirerad av dig!

  Josefine 2019-02-12 13:41:42 http://finatander.se/
  Svara
 • Först måste jag bara säga vilket otroligt grymt inlägg! Vet att jag ställt just frågan när man kan söka hjälp förut och att läsa detta fick mig och inse att de faktiskt bara är att göra! Vet att du får höra de så ofta men du är verkligen en av mina största inspirationskällor <3 <3 och självkärleksmåndagar är ju super nice! kanske en gånger i månaden 🙂

  kelly 2019-02-12 10:16:58
  Svara
 • Varannan skulle jag tycka var lagom 😁
  Mitt nyårsmål i år är att vara snällare mot mig själv, sträva mot att lära mig att älska mig själv 😍

  Vanja Ek 2019-02-12 06:44:28 http://nouw.com/vanjaek
  Svara
 • En gång i månaden tycker jag skulle vara lagom ☺️
  Jag har nyligen börjat följa dig, och måste bara få säga hur fantastisk du är. Du strålar verkligen och dina inlägg smittar av sig, sån positivitet. Fortsätt så 😍

  Johanna 2019-02-11 23:48:24
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Åhh tack för att du skrev 😍 ska slå ihop alla röster och se vad som får mest 😃😍
   Åh tusen tack! Vad glad jag blir!!!

   sophiaanderberg 2019-02-12 06:32:17
   Svara
 • Varje måndag! Veckorna känns ibland alldeles för långa så det kan behövas en peppig dag för att rivstarta veckan. Eller i alla fall känna att den kan komma att bli bra =) KRAM

  Amanda 2019-02-11 19:33:40
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Åh jag är rädd att det blir lite för ofta, vill ju inte att det ska bli upprepningar 😃 Meeen vi får se vad alla röstar på 😍😍😍 Kraam

   sophiaanderberg 2019-02-11 21:02:02
   Svara
 • Bästa du, jag tycker varje måndag så man får en dos med energi i början av veckan. Älskar att läsa dina peppande ord och texter så gärna varje måndag tycker jag❤️

  Karin 2019-02-11 18:24:02
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Tack fina du! Känns som varje måndag blir lite väääl ofta men får se hur många röster värj alternativ får 😍 Kraaam!

   sophiaanderberg 2019-02-11 18:48:51
   Svara
 • Kanske första måndagen varje månad? Så får vi en fräsch start på månaden och påminnelse att älska oss själva😍

  Gabriella 2019-02-11 17:16:22
  Svara
 • Tycker varannan måndag ❤ detta inlägg fick mig att radera en kaloriapp och ställa ner vågen i förrådet. Har levt med ätstörningar i halva mitt liv. Vill börja må bra för min skull och för mina barns skull. Tack för en underbar blogg och för att du är du. Och du riktigt strålar som gravid ❤🌸

  Thea 2019-02-11 14:53:05
  Svara
 • Helt klart varannan måndag isåfall! För varje vecka är inte den andra lik så kanske just den måndagen du peppar mår man dåligt men inte längre när man läser din måndagspepp💪💪😍

  Emelie 2019-02-11 12:58:36
  Svara
 • För min del får du gärna skriva om sådana här saker hur ofta du vill! Det är för dessa texter jag läser här på din blogg.
  Jag undrar också, hos vilken mottagning du gick i behandling? Jag letar runt lite men har inte vågat ta steget att kontakta någon mottagning än.
  Tack för en bra blogg!

  Linn 2019-02-11 12:55:00
  Svara
  • Svar på Linns kommentar.

   Hej fina du! Jag försöker få det så varierat som möjligt! Så roligt att uppskattar mina inlägg

   sophiaanderberg 2019-02-11 14:23:08
   Svara
 • Jag tycker en gång i månaden skulle va lagom! Kanske den första måndagen i varje månad eller den sista måndagen i månaden 🙂 Fortsätt som du gör, du är grym <3

  Janina 2019-02-11 12:45:48
  Svara
 • Hej, jag tycker en gång i månaden är lagom 👏🏻☺️ Man får så mycket pepp av dig ändå varje dag 🙏🏻😀😘

  Fanny 2019-02-11 11:23:27
  Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Åhh tack snälla för din kommentar! Jag skriver ner alla röster så får vi se vad som vinner 🙂 Kraaam!

   sophiaanderberg 2019-02-11 12:29:51
   Svara
 • Jag önskar att du skriver om självkärlek varannan måndag så har jag de måndagarna att se framemot ❤ KÄRLEK till dig

  Patricia Lule Hamilton 2019-02-11 11:22:00
  Svara

senaste från Mode

Sophia Anderbergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!