Kan inte förstå att jag glömt bort att använda honung i alla mina bak. Det är ju så gott och till denna granolan gjorde den sig verkligen rättvis 🙂
Mums!
Pauluns granola må vara god men mina olika varianter är ta mig tusan godare 🙂
Älskar att exprimentera med den 🙂 Mina tidigare granolarecept hittar ni här, här och här 🙂
Granola med dadlar och honung
3 dl fiberhavregryn
2 dl hasselnötter
2 dl mandlar
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1/4 dl linfrön
8-10 dadlar
3 msk matolja
3 msk flytande honung
2 msk vatten
Gör såhär:
Sätt ugnen på 165 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Jag varken hackade eller mixade nötterna denna gången utan lät dem va hela. Kärna ur och skär ner dadlarna i bunken.
Värm upp matoljan i en kastrull och tillsätt sedan honung och vatten.
Häll ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och häll sedan över oljeblandningen över. Rör om och fördela granolan över hela plåten.
Låt rosta i 25-30 minuter, rör om i mellanåt så det inte bränns vid.