Recept: Hemrostad granola med dadlar och honung

image
Kan inte förstå att jag glömt bort att använda honung i alla mina bak. Det är ju så gott och till denna granolan gjorde den sig verkligen rättvis 🙂
Mums!
Pauluns granola må vara god men mina olika varianter är ta mig tusan godare 🙂
Älskar att exprimentera med den 🙂 Mina tidigare granolarecept hittar ni här, här och här 🙂

Granola med dadlar och honung

3 dl fiberhavregryn
2 dl hasselnötter
2 dl mandlar
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1/4 dl linfrön
8-10 dadlar
3 msk matolja
3 msk flytande honung
2 msk vatten

Gör såhär:

Sätt ugnen på 165 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Jag varken hackade eller mixade nötterna denna gången utan lät dem va hela. Kärna ur och skär ner dadlarna i bunken.
Värm upp matoljan i en kastrull och tillsätt sedan honung och vatten.
Häll ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och häll sedan över oljeblandningen över. Rör om och fördela granolan över hela plåten.
Låt rosta i 25-30 minuter, rör om i mellanåt så det inte bränns vid.

image

image

Recept: Chokladpannacotta med chiafrön

image

image

image

image

image

Ännu ett recept från Pauluns fantastiska bok, fast med en liten twist som passar mig såklart 🙂
Valde att byta ut gelatin mot chiafrön som är ett riktigt superfrö. Det innehåller nämligen hur mycket antioxidanter, vitaminer och mineraler som helst. Det är även väldigt proteinrikt men framför allt en grym fettkälla till en av våra livsviktiga fettsyror, Omega-3.
Så varför inte? Perfekt efterrätt inför helgen:) Tyvärr behöver den stå i kylen i cirka 5 timmar så inget man kanske slänger ihop när man är dödssötsugen precis. 😉 Dock hade jag nog behövt lite mer chiafrön då den blev lite mer som en pudding men riktigt god smak 🙂 Hoppas Allis gillar den också ikväll 🙂

Chokladpannacotta med chiafrön
2 port

2 msk chiafrön
1,25 dl matlagningsgrädde
1,5 msk kakao
1,25 msk flytande honung
1 1/2 dl naturell yoghurt

Gör såhär:
Koka upp grädde, kakao och honung i en kastrull.
Dra av kastrullen från plattan och tillsätt chiafröna och rör om ordentligt. Låt svalna till rumstemperatur.
Tillsätt sedan yoghurten och häll över i serveringsglas/skålar.
Låt stå i kylen i cirka 5 timmar innan servering.

Servera med hallon och lite riven choklad.

senaste från Mode

ÄM och hämtfrukost

HEJ FINISAR! Och pusst på denna dag!
Hur mår ni?

Jag mår bättre nu än i morse 🙂 I morse hamnade jag i lite av en panikstress grejsimåjs skulle man kunna kalla det 🙂 Med många bollar i luften just nu kommer jag dit ibland! Det enda som krävs är oftast att ventilera sig lite och sen brukar det släppa!
Så hur perfekt var det inte att jag hade ett möte med ÄM inbokat?:) skitbra ju!
Ni måste tro jag är galen men jag ska ärligt talar säga att jag älskar att få dit!
Jag mår alltid bra när jag går därifrån ! Jag känner mig alltid energifylld och glad efteråt och jag har alltid lärt mig något nytt on mig skälv!

Idag pratade vi om lite nytt! Nämligen varför jag är stressad!
Och jag vet svaret själv! Jag ska alltid vara alla till lags och har otroligt svårt att säga nej! Det är mitt stora problem!
Min rädsla för att bli ensam påverkar detta, att jag på något sätt alltid måste vara alla till lags! Så idag fick jag en uppgift, att våga säga nej till saker jag känner att jag inte vill eller hinner med! Tror det är ett ganska vanligt problem för många och man förstår inte hur viktigt det är att prioriterar det man själv vill!
Vi pratade också lite om mina tankar kring min kropp och jag fick beröm för att jag är på rätt väg 🙂 GLAD! Det har jag känt också, att jag är på rätt väg 🙂

Efter detta susade jag förbi Spis&Deli för att hämta upp frukost som dem serverar där mellan 8-10 🙂 Älskar stället och maten! Tog en kaffe, färskpressad juice och en surdegsmacka med avokado, spenat och kyckling! Så gott och det perfekta vardagslyxet enligt mig 🙂
Nu inväntar jag fina Allis som kommer hit på middag och efterrätt som jag har slängt ihop 🙂
Kikar in lite senare med en tävling som börjar idag på instagram 🙂

Hoppas ni får en underbar kväll och hörni, glöm inte bort ER själva!

image

image

image

image

Veckans mat

image

image

image

image

Hej på er!
P åkte i morse och jag vet ju av erfarenhet att kosten brukar bli sådär men jag ska verkligen försöka!
Så denna veckan planerade jag maten noga och ville lyxa lite 🙂
Fick en ny kokbok av Patrik i förra veckan av pauluns så tog massa maträtter därifrån, så exalterad!
Veckans matlådor har jgs inga jag hoppas på smaskiga rester!
Igår skickade jag även iväg mstlistan till allis och skrev, såhär ser veckans matlista ut, välj när du vill komma hit!;)Typ!
Ska även bjuda ut Emma på födelsedagsmiddag så någon dag kommer att bli ersatt men då blir det la lunch istället 🙂

Såhär smaskig ser den ut iaf 🙂

Måndag: Fullkornspasta med räkor och avokadocreme
Tisdag: Lövbiff med rödbetor och ugnspotatis i örtolja
Onsdag: Lax med ärthummus och lime
Torsdag: Spaghetti med hemmagjord tomatsås och frikadeller

Har även förberett lite bak som jag kommer slänga upp här också så håll utkik i veckan sötisar!

Puss och kram!!

Månadens Primatlåda

image

image
Höstlycka att hämta ut det hör paketet på posten idag!
Nu när vädret börja bli som det blir behöver jag detta i mitt liv, överraskningar, presenter och resor 🙂 Detta får gå under kategorin riktigt jäkla bra överraskning 🙂

Månadens meny
Spicy bananas – Bananchips
Ingefärsläsk
Black Bean Spaghetti
Frukt och nötbar x 2
Torkade bär
Coconut Butter

image

image
Allra mest exalterad är jag över läsken och coconut butter från Rene Voltaire 🙂 Dock kunde jag inte vänta längre än att testa chipsen och jösses! Dom var så goda 🙂
Vill du ha din egen kan du kika in på primatladan.se 🙂
Eller vänta tills i morgon då jag tävlar ut 3 boxar till 3 personer på instagram, @fiaanderberg heter jag där 🙂

PUSS!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!