Recept: Salt kladdkaka med toblerone

image
image

Wihhuuuuuuuu godaste kladdisen till er ikväll.
Jag ska erkänna en sak. Jag gjorde fel! Det skulle varit ett krm salt men jag hade i en tsk och nu tänker ni MAJ GAAD vad salt. Fast nej, jag tyckte faktiskt inte det. Ännu ett lyckat misslyckande, så det kan gå i köket kan jag känna. Ni väljer själva, 1 krm eller 1 tsk MEN jag tyckte den blev riktigt smaskig! Gillade att den blev så gott salt 🙂 Hade heller inget smör så testade med rapsolja denna gången, gick ju hur bra som helst även det 🙂
Fick faktiskt frysa ner då jag ALDRIG äter upp det jag bakar, så om någon vill komma på fika och testa innan ni avgör hur mycket salt det ska va, välkomna 🙂 Jag är hemma, hela helgen, tror jag 😉
Nu till receptet 🙂

image

image
Salt kladdkaka med Toblerone

1 dl rapsolja
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt (som sagt, ni väljer själva)
1 msk bakpulver
2 små rullar toblerone

Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ägg, socker och olja i en bunke till en slät smet.
Blanda sedan ner mjöl, kakao, vaniljsocker, salt och bakpulver och rör om ordentligt så allt mjöl fördelas.
Olja och bröa en springform och häll sedan över smeten. Trycke ner tobleronen i kakan och grädda i ugnen i cirka 16 minuter beroende på hur kladdig man vill ha.
Den ska vara kladdig i mitten då den fasta till sig i kylen. Låt stå i kylen och svalna, serveras med vispad grädde 🙂

Inspirationboard thursday

omgjort4 1

Tooodeluuuu mysisar!
Ja, lite mitt mood i bilderna ovan.
Det är bara grått ute, mitt passfoto som jag tog igår blev helt grått och ja, mycket är grått.
Man får gotta sig med bilder som dessa tills april månad är här, ja det är ju den officiella vårmånaden.
Mycket av tiden går att tänka på bröllopsklänning, resor och fest, med all förstålighet såklart 🙂 Det är ju helt underbart såklart, älskar att ha sakeroch ting att se fram emot, verkligen viktigt i mitt liv.
Jag mår bra av att ha det, då vet jag att jag gör allt för att följa det jag mest drömmer om.

Jossan och jag spelade in veckans podd igår, där vi pratar om just detta. Att våga drömma men framförallt våga leva ut drömmarna till verklighet, att våga ta risker i livet och att våga tro på det man vill göra. Oavsett vilka drömmar man har ska man alltid kämpa efter att nå dem, det är min mening. Relaterade inlägg ni läsa här , här och här.
Drömmer du om något särskilt just nu? I så fall vad? Tell me 🙂

Ha en fin dag! Ikväll kikar jag in med ett underbart recept inför helgen, en salt kladdkaka med Toblerone ;)EHM ja,jag vet,MAJ GAAD!
PUSS!!!

senaste från Mode

Äter ni vegetariskt?

God kväll ute i stugorna 🙂
Hoppas ni har en härlig lill-lördag som det så fint kallas 🙂
Denna veckan händer det inte mycket hörrni, har jobbat idag och även varit hos polisen och fixat mitt pass. Mer än så är det inte.
Framöver kommer jag börja utnyttja min ”lediga” tid mer. Egentligen är jag inte ledig, jag jobbar med 1000 andra saker när jag inte befinner mej på TM men ja ni förstår. Jag hoppas att kunna resa runt lite mer, hitta på mer saker redan nu i februari när den stora överraskningen släpps 🙂
Jag tror att mer utrymme kommer ges att arbeta på andra orter då faktiskt 🙂

I vilket fall som helst. I förra veckan åt vi vegetarisk burgare. Jag har varit lite tveksam till Quorn, i alla fall till färsen då jag inte fick till någon riktigt bra konsistens sist men ska testa igen i nästa vecka 🙂
I vilket fall som helst testade jag Quorns burgare i förra veckan och MUMS! dem blev riktigt saftiga och goda, verkligen ett underbart alternativ.
Försöker ni äta vegetariskt?
Förra året hade jag varannan dag vegetarisk dag, men det funkade inte riktigt för mig. Dock vill jag bli bättre på just att äta vegetariskt och ska försöka få in något/några mål i veckan som är veggo!!
Ska även försöka sätta ihop lite smarriga recept till er om det uppskattas? 🙂
Jag har tidigare testat att göra en Wrap på Quorn som faktiskt blev god, smaksatten den med sweet chilli och curry. Recept har ni här 🙂

DSC_29251
I samarbete med Qourn!

Recept: Äppelgranola

DSC_3136

DSC_3141
God morgon 🙂
Kikar in med ett litet recept på en alldeles nygjord och färsk granola.
Det luktar ju sjukt gott i lägenheten efter detta har varit i ugnen.
Hade några gamla äpplen kvar som jag inte var supersugen på att äta då jag köpt nya, så det fick bli en äppelgranola denna gången med torkat äpple, kanel och kardemumma. Supergod!
DSC_3155

Äppelgranola

1 äpple
3 dl fiberhavregryn
1/2 dl olja
1/2 dl honung
2 dl hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl chiafrön
Kardemumma och Kanel efter smak

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Hacka nötterna till valfri storlek. Hacka ner äpplet i mindre bitar.
Blanda ner samtliga ingredienserna och tillsätt sist olja och honung.
Rör om och fördela sedan granolan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, rör om i mellan åt så det inte bränns fast.
Förvara i tät burk 🙂

Croptop looooove

DSC_3069

DSC_3071

DSC_3092

DSC_3100

DSC_3103

DSC_3139

DSC_3163

DSC_3164

Alltså hörrni. Nya oufitten ovan! Jag absolut älskar cropstops. Tycker det är sååå snyygt! Något jag alltid ville när jag var yngre var att ”kunna” använda magtröjjor som det hette då. Tyckte det var så snyggt men tyckte inte att jag kunde pga min kroppsform. Så fel man kan ha.
Jag totalälskar det idag och det är en känsla som heter duga att våga använda dessa kläderna idag, in public och känna sig stolt och snygg som fan.
En bonus är det ju också att jag fyndade toppen på Gina för endast 19 kronor 😉 Och koftan på HM för en 100-lapp för några veckor. Kjolen är från HMs basic avdelning 🙂
LOVE IT!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!